Ik werk met veel energie aan een toekomst met meer diversiteit en persoonlijkheid in de ICT –sector. ‘Ik blijf als ondernemer betrokken bij mijn team, mijn klanten én de trainees. We blijven sparren en houden sessies. Ik wil weten wat iedereen boeit en bindt, zo kom ik steeds weer op nieuwe ideeën. Ik vind dat heerlijk om te doen. Mijn werk is daardoor een natuurlijk onderdeel van mijn leven.’

 

Bedrijfsactiviteiten

Detachering van young professionals in de ICT, waarbij wij vrouwen stimuleren via het QISS traineeship een carriere aan te gaan in de ICT.

We hebben één belangrijke drijfveer die ons onderscheidt van alle andere IT-bureaus: diversiteit. QISS IT gaat voor vrouwen in IT. Iedereen weet het: ‘It is a man’s world’. Maar diversiteit is onze pijler. Wat een saai en zinloos leven zou het zijn als iedereen hetzelfde was. Diversiteit maakt het vak krachtiger en het maakt ons speciaal. 

Wat heb ik geleerd als ondernemer?

Ik ben energiek, eigenwijs en heel ambitieus. Ik weet ook heel snel wat ik wil en hoe. Dit kan alleen door te luisteren naar je stakeholders. Voor mij was het heel belangrijk continue mijn business te toetsen aan mijn opdrachtgevers en hierdoor continue te evalueren met het interne team. Ook omdat ik continue kansen zie, is het belangrijk een bedrijf neer te zetten die omgaat met veranderingen en dat je zorg draagt voor een goed intern communicatiemiddel. 

Mijn succesformule

Focus en praten met je stakeholdes. Laat je niet verleiden iets te doen om geld te scoren. Houd je aan je model, focus dus! Ook vind ik het belangrijk overal (deels) in betrokken te zijn, dus het totale overzicht te bewaren middels goede, strakke (project)meetings. Ook evalueer ik continue mijn business, door surveys te houden met de diverse doelgroepen. En vooral fun! Hou het leuk, vier successen, knal die champagnefles op en geniet van je succes. 

"There is no elevator to success, you have to take the stairs"

Welke inzichten kan ik jou bijbrengen?

Dat niemand is zoals jij zelf en hiermee om te gaan. Als ondernemer is het vallen en opstaan. Hoe creëer je een bedrijf wat openstaat voor veranderingen, verbeteringen maar ook met een team wat eerst mee kon bepalen en hun mening geven en later met een (nieuw) management team ertussen.  

Waar sta ik over twee jaar?

  • met beide benen op de grond
  • QISS formule is internationaal uitgerold

Mijn bedrijf

Mijn linkedInprofiel

Podcast luisteren.nl met José van Dalen