Deze vragen worden vaak aan ons gesteld

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen van nlgroeit?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van ontwikkelingen in het programma en op het platform. Je kan je aanmelden op elke pagina linksonder.

Hoe kom ik in contact met nlgroeit?
Je kunt per mail via info@nlgroeit.nl contact opnemen met nlgroeit. Bellen kan uiteraard ook! Onze matchmakers helpen je graag verder:

 

Zijn er kosten verbonden aan het mentortraject voor de groeiondernemer?
Aan deelname aan mentortrajecten via nlgroeit zijn geen kosten verbonden. Wel verwachten wij dat je na succesvolle deelname jezelf ook beschikbaar stelt als mentor als je aan de criteria voldoet. Daarmee help jij weer een ondernemer groeien! Hier vind je meer informatie om je als mentor aan te sluiten bij nlgroeit.

Wat is het verschil tussen een groeiambassadeur en een groeimentor?
Nlgroeit heeft enkele voorbeeldige snelle groeiers bereid gevonden om als ambassadeur op te treden. Naast mentorschap hebben zij meer rollen. Zo vertegenwoordigen zij als ondernemer nlgroeit en zijn ze vaak aanwezig bij events, zoals onze regio-events en het jaarevent.

Wat is het verschil tussen een mentor en een coach?
Technisch gezien is een mentor iemand ‘die het al een keer zelf’ heeft gedaan. Dus een ondernemer die een groeiend bedrijf heeft geleid. Hij of zij heeft veelal ook met dezelfde uitdagingen geworsteld. Een coach is iemand die je – niet noodzakelijk uit eigen ervaring - naar het juiste antwoord leidt. 

Waarom hebben EZ, NLevator en de Kamer van Koophandel het nlgroeit-programma gelanceerd?
Nederland heeft te weinig groeiers. Groeibedrijven zijn van groot economisch belang voor Nederland. Daarnaast geldt dat groeien te leren is.

Wat is NLevator? 
NLevator is een stichting waarbij meer dan 75 partijen betrokken zijn. Al deze partijen hebben iets te bieden voor groeiondernemers. Binnen de samenwerking creëren ze een overzichtelijk aanbod van onder andere workshops en trainingen. Op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken is NLevator samen met de Kamer van Koophandel partner in de publiek-private samenwerking nlgroeit. Alle activiteiten van NLevator zijn volledig ondergebracht in het nlgroeit-programma.

Wat is NL2025? 
NL2025 is een beweging van nu 80 mensen – aanjagers - uit allerlei disciplines (sport, kunst, bedrijfsleven, cultuur en het onderwijs). Deze aanjagers zetten zich in voor een beter Nederland. Daarbij richten zij zich met name op de thema’s onderwijs, vitale samenleving en duurzame groei.