Raad van Groeiambassadeurs

Nlgroeit heeft een inspirerende Raad van Groeiambassadeurs. Deze ambassadeurs leiden de snelst groeiende bedrijven van Nederland en kennen de klappen van de zweep. Zij staan volledig achter het nlgroeit programma. Natuurlijk stellen zij hun kennis en ervaring beschikbaar als mentor voor nlgroeit.

Robert van Zanten - NCOI Groep

Robert van Zanten is na zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 1996 gestart met NCOI Opleidingen. De NCOI Groep is inmiddels uitgegroeid tot de grootste onderwijsinstelling van Nederland met een jaaromzet van €270 miljoen, waar NCOI, Scheidegger, Schoevers, NTI en Luzac de bekendste onderdelen van zijn. Letterlijk alleen begonnen op een zolderkamertje geeft Robert inmiddels als CEO leiding aan zo’n 2500 vaste medewerkers en zijn er op freelancebasis ongeveer 4500 docenten en trainers verbonden aan de organisatie.

Mentorprofiel van Robert van Zanten

Harold Goddijn - TomTom

Harold Goddijn is sinds 2001 CEO van TomTom, een wereldspeler met ruim 4.000 medewerkers en een omzet van ongeveer een miljard euro. Een voorbeeld voor groeiend Nederland. Harold is voorzitter van de Raad van Groeiambassadeurs. Daarnaast is hij voorzitter van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

Mentorprofiel van Harold Gordijn
Harold Goddijn TomTom nlgroeit

Pieter Zwart - Coolblue

Pieter Zwart (1977) is eigenaar en ‘beginbaas’ (lees: oprichter) van CoolBlue: één van Nederlands’ grootste webshops in consumentenelektronica. De webwinkel passeerde in 2018 de ‘miljard-grens’ en kwam uit op een jaaromzet van €1,35 miljard. Coolblue is actief in Nederland en België en heeft zo’n 4000 medewerkers. Pieter Zwart startte in 2000 met twee studievrienden Coolblue. Onlangs kocht Zwart zijn twee studievrienden uit samen met investeerder HAL, dat in 2016 instapte bij het webwinkelbedrijf. Zwart en zijn management bezitten nu 51% van de aandelen.

Mentorprofiel van Pieter Zwart

Harald Swinkels - NLE

Harald Swinkels heeft samen met Pieter Schoen de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) opgericht, die uitgroeide tot de grootste onafhankelijke energiespeler van Nederland (bijna 800.000 aansluitingen met richting de half miljard euro omzet). Begin 2018 is NLE verkocht aan een private equity partij.

Mentorprofiel van Harald Swinkels
Harald Swinkels

Jitse Groen - Thuisbezorgd / Takeaway

Jitse Groen startte in 2000 met een budget van slechts 100 gulden en een domeinnaam. De reden was eenvoudig: hij wilde eten en bestellen via internet kon niet. Na een langzame start is zijn onderneming nu de grootste etenbestelsite van continentaal Europa.

Mentorprofiel van Jitse Groen

Heleen Dura-van Oord - DQ&A

Heleen Dura-van Oord -zakenvrouw van het jaar 2013- richtte in 2001 haar online media bedrijf DQ&A op. Na onstuimige groeiperiodes is haar bedrijf nu actief in acht landen en drie continenten. De onderneming heeft 150 medewerkers en koerst richting de 50 miljoen omzet. Hiernaast is Heleen mede-oprichter van Peak Capital, een investeringsmaatschappij voor groeibedrijven in de technologie-, media- en communicatiesector.

Mentorprofiel van Heleen Dura-van Oord
Heleen dura van Oord nlgroeit

Han de Groot - MetrixLab

Han de Groot is oprichter van Metrixlab, dat hij in 1999 samen met zijn compagnon uitbouwde tot een van de meest succesvolle online marktonderzoekbureaus ter wereld. Vele jaren voerde Metrixlab de FD Gazellen lijst aan. Inmiddels heeft hij samen met de Amerikaanse durfinvesteeerder Bain Capital, MetrixLab met het Japanse MACROMILL gefuseerd. Het fusiebedrijf heeft 1500 medewerkers in 13 landen en een jaaromzet van EUR 250 miljoen.

Mentorprofiel van Han de Groot
Han de Groot nlgroeit

René Frijters - Alex / Knab

René Frijters richtte samen met Peter Verhaar in 1999 de revolutionaire Alex beleggersbank op. Na een periode van onstuimige groei werd Alex -inmiddels met 130.000 klanten- voor 300 miljoen verkocht aan Binckbank. Na een korte rustpauze werkte hij drie jaar aan zijn nieuwe project, de Knab bank. Inmiddels heeft Knab 60.000 klanten en groeit de organisatie wederom razendsnel.

Mentorprofiel van René Frijters

Hugo de Koning - Young Capital

In 2001 richtte Hugo de Koning samen met Bram Bosveld Studentenwerk op, nu bekend als Young Capital. Bedrijf heeft in Nederland 30 vestigingen en de omzet ontwikkelt zich naar 600 miljoen. Het bedrijf is inmiddels marktleider in Europa, maar de ondernemers willen in 2020 de grootste jongerenuitzendorganisatie ter wereld te zijn.

Mentorprofiel van Hugo de Koning

Bas van der Veldt - AFAS

Bas van der Veldt was op jonge leeftijd begonnen bij AFAS. Tijdens zijn studie Bedrijfs Informatie Systemen aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij de ICT-wereld eigen gemaakt. Van productmanager heeft hij zich snel weten te ontwikkelen tot Algemeen Directeur (CEO). In 2015 wist AFAS 16% omzet groei te behalen.

Mentorprofiel van Bas van der Veldt
Bas van der Veldt nlgroeit

Elske Doets - Doets Reizen

Elske Doets is eigenaar en directeur van Doets Reizen, een specialistische reisorganisatie die al 36 jaar USA en Canada tailormade vakanties organiseert en verkoopt. Ze zijn marktleider en de succesfactoren zijn een mix van technologie en fysieke klantinteractie. Elske Doets is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2017.

Mentorprofiel van Elske Doets
Elske Doets nlgroeit

Michiel Muller - mede-oprichter Picnic

Serial enterpreneur Michiel Muller is specialist in ondernemerschap en het openbreken van markten. Samen met oprichter Marc Schröder bouwde hij benzineketen Tango uit tot een internationaal succes. Zijn jongste aanwinst is online supermarkt Picnic. Sinds oktober 2015 breekt hij samen met een fantastisch team de markt voor online boodschappen open met een geheel nieuwe duurzame keten van boer naar bord.

Mentorprofiel van Michiel Muller

Steven Schuurman - Elastic

Steven Schuurman is oprichter en voormalig CEO van een van de weinige Nederlandse ‘Unicorns’ (startup met 1 miljard waarde), Elastic. Elastic schrijft software om data realtime te kunnen doorzoeken. Klanten zijn onder meer Facebook, Microsoft, Nasa, Cisco, Ebay, Wikipedia en de New York Times.

Mentorprofiel van Steven Schuurman
Steven Schuurman nlgroeit

Atilay Uslu - Corendon

Atilay Uslu is de oprichter van de een na grootste touroperator van Nederland, Corendon. Hij wilde voor zijn 30ste één miljoen gulden op de bank hebben en dan leven van het rendement, maar met Corendon behaalde hij dat bedrag al op zijn 28ste. 

Atilay Uslu Corendon