Bestuur nlgroeit

nlgroeit is in 2016 opgericht vanuit stichting NLevator samen met de KVK en NL2025 . Met als doel: het groeivermogen van Nederlandse MKB-ondernemers te vergroten. Met steun van het ministerie van Economische Zaken is een krachtig programma ontwikkeld. Kern van dit programma is ondernemers te inspireren om groter te denken, hen te activeren om vooral ook aan zichzelf te werken en te faciliteren met een doorverwijzing naar partijen binnen het nlgroeit eco-systeem, zoals bijvoorbeeld een mentor.

Kees de Jong - NLevator

 

Kees is ondernemer, investeerder, spreker, mentor en schrijver. Sinds hij samen met zijn compagnon Wout van der Wijk Blauw Research begon, heeft Kees meerdere snelgroeiende bedrijven in binnen en buitenland geleid. Sinds z’n eigen groeiopleiding aan het MIT executive center heeft hij een rare begeestering ontwikkeld om ook andere ondernemers meer aan zichzelf te laten werken.

Kees zou graag zien dat Nederlandse ondernemers groter denken, professioneler ondernemen en daarbij ook meer aan zichzelf zouden werken. Peter Drucker zei al ‘the bottle neck is always at the top of the bottle’. Vanuit zijn eigen ervaring is hij ervan overtuigd dat ondernemers makkelijker kunnen groeien door vooral hun eigen gedrag op de nieuwe groeifase aan te passen.

Claudia Zuiderwijk - KVK

 

Sinds 1 januari 2014 is Claudia Zuiderwijk CEO van KVK. Speerpunt van haar beleid is de digitale transformatie van KVK naar een relevante dienstverlener, die ondernemers ondersteunt met veilig zaken doen, informatie en advies. De KVK digitaliseert haar advies en register dienstverlening om ondernemers zo toegankelijk en makkelijk mogelijk van dienst te zijn. Intern verandert KVK naar een volledig agile, digitaal opererende organisatie.

Claudia heeft haar carrière ontwikkeld in diverse sectoren, waaronder meer dan 10 jaar als bestuurder in de IT, daarna is zij zeven jaar als voorzitter raad van bestuur in een groot ziekenhuis actief geweest en nu in de zakelijke dienstverlening. Naast haar werkzaamheden voor KVK is Claudia Zuiderwijk commissaris bij de APG Groep en KPN. Tevens is zij lid van Smart Industry, bestuurslid bij de Koning Willem I Stichting en ambassadeur van NEMO.