Ben jij als ondernemer toe aan de volgende stap?

Leren groeien, is dat mogelijk? En misschien ook geen gekke vraag: is het nodig om te leren hoe je je bedrijf naar de volgende fase stuwt?

Steuntje in de rug

Bij nlgroeit denken we dat iedere ondernemer met groeiambitie soms wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Om te leren hoe je beslissingen neemt die je naar de volgende fase met je onderneming helpen. Om problemen het hoofd te bieden en vooral zelf de groei van je bedrijf niet in de weg te staan. Het begint bij de basis: kennis van de theorie. Door hebben wat de verschillende groeifasen van een bedrijf zijn. En tools om te ontdekken in welke groeifase jouw bedrijf zit.

De vijf groeifasen van iedere groeiondernemer

Tijdens de groei van je bedrijf vindt er een aantal crises plaats. Iedere fase gaat gepaard met aanpassingen in structuur, cultuur en winstgevendheid. Je werkt keihard maar je hebt het idee dat je het niet meer weet en overziet. Dit zijn verschijnselen die iedere groeiondernemer meemaakt. Leuk of niet: vaak ben je zelf de sleutel om uit de crisis te raken en een volgende fase te bereiken.

De vijf groeifasen van iedere groei-ondernemer

Zelf weten waar je staat?

Zijn jij en je bedrijf klaar voor verdere groei? En, zo ja, hoe kun je die groei bewerkstelligen? Doe de nationale groeitest en vind de antwoorden. De test is ontwikkeld in samenwerking met de Denktank van nlgroeit en met diverse experts en partners van nlgroeit. De vragen zijn gebaseerd op diverse wetenschappelijke groeimodellen en adviezen van groeiondernemers en experts.

Doe de groeitest

#nlgroeithelpt... met een mentor

Succesvolle ondernemers die terugkijken op het pad dat ze hebben bewandeld, concluderen vaak dat er altijd iemand was die hen met raad en daad bijstond. Iemand die ze konden vertrouwen. Iemand zonder wie ze niet zover gekomen zouden zijn en aan wie ze veel te danken hebben, een mentor. Hoe zit het met jou? Hoe kan een mentor jou helpen bij de groei van je bedrijf? En bovenal: groei van jezelf als ondernemer.

Lees hoe een mentor je kan helpen