Walter Spangenberg

SARO Gastro Products GmbH

  • Internationaliseren
  • Leiderschap
  • Personeel
  • Sales & Marketing
Beschikbaar
nlgroeit - Walter Spangenberg

Het ondernemen werd mij met de paplepel ingegoten. Door het vele reizen, de duizenden gesprekken met klanten, leveranciers en collega's wereldwijd, wordt mijn ervaring en mijn know-how nog dagelijks gevoed. Ik heb enkele bedrijven opgezet in Duitsland, China, Frankrijk en Nederland en een overname begeleid.

Ik leer iedere dag, dat houdt nooit op. Wie probeert maakt fouten, ik heb er ook heel wat gemaakt. Van die ervaring kan jij profiteren. Waarom zou je alles zelf uitvogelen en dezelfde fouten maken? Wanneer ik mijn ervaring met jou kan delen wordt die alleen maar waardevoller, dus dat doe ik graag.

Bedrijfsactiviteiten

Saro Gastro-Products GmbH, opgericht in 1971, is een internationaal werkende onderneming op het gebied van grootkeuken-apparatuur, toebehoor, -machines en catering toebehoren.
Het Saro assortiment omvat enkele duizenden producten waarmee voor het grootste deel aan de vraag door de gastronomie wordt voldaan. Het merk „Saro“ is over de hele wereld bekend. In het programma zijn ook producten opgenomen die geschikt zijn voor kleiner gebruik, zoals in de huishouding.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Luisteren naar mijn intuïtie. Gevoel is belangrijk wanneer ik beslissingen neem. Natuurlijk moet er afgewogen, berekend en overlegd worden, maar bijna altijd klopt mijn intuïtie. Hoe je bij jouw intuïtie kan komen, kan ik je leren. „Niet lullen maar doen“ is mijn favoriete motto, en „niks is wat het lijkt“. Als iets geen plezier geeft of te veel energie kost, stop er dan mee.

Mijn succesformule

Mijn visie heel duidelijk hebben, altijd open en eerlijk zijn/communiceren, en contacten leggen om het doel te bereiken.

"Kijk, luister en vraag. Je bent niet alleen. Begin en staar je niet dood op het einddoel."

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

Inzichten krijg je, die kan ik niemand bijbrengen. Ik kan je wel op weg helpen. Bijvoorbeeld hoe je meer vertrouwen en gunfactor kunt krijgen van personeel, klanten en leveranciers. En hoe je je doelen duidelijk kan krijgen en bereiken, en daar ook nog plezier aan beleeft, waarbij privé en zakelijk in balans blijven.

Waar sta ik over 2 jaar

Over 2 jaar is het bedrijf SARO ISO 9001 gecertificeerd, en is het resultaat verdubbeld. Ik beleef veel plezier aan het mentoren via NLgroeit. Mijn werk is mijn hobby en ik ben regelmatig samen met mijn lieve vrouw de wereld aan het ontdekken.

Mijn bedrijf: SARO Gastro Products GmbH

Mijn LinkedIn