Ton Wagemans

Considerati

  • Bedrijfscultuur
  • Innovatie
  • Strategie
Beschikbaar
Ton Wagemans-nlgroeit

Ik vind het leuk om onontgonnen terrein te exploreren en heb een adviesbureau, Considerati, opgezet. Mijn interesse en kwaliteiten liggen met name bij opzetten en aan de gang krijgen van nieuwe dingen. Ik kijk graag naar nieuwe verbindingen en leg graag nieuwe contacten. Via NL Groeit ben heb ik zelf ook leuke mentoren gehad waarvan ik veel heb geleerd en ik help graag ondernemers in de opstartfase met de lessen die ik heb geleerd tot nu toe.

Bedrijfsactiviteiten

Considerati is een adviesbureau dat zicht richt op de vraag hoe je technologie en innovatie op een goede manier kan inbedden in de samenleving. Wij hebben een juridisch team, dat met name veel vraagstukken rondom data en privacy doet, een public affairs team dat alle beleidsaspecten van digitalisering kijkt en stakeholder management verzorgt voor onder andere veel grote technologie bedrijven en een responsible tech team dat zowel overheden als bedrijven ondersteunt met vraagstukken rondom ethiek en de toepassing van technologie. Voor meer informatie: www.considerati.com

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Als ondernemer moet je doorlopend heel veel kleine en grotere beslissingen nemen. Tempo en gewoon doen, zijn hierbij net zo belangrijk als heel goed nadenken. Je komt altijd tijd tekort en zal nooit alles kunnen doen, dus is kijken waar je je energie en resources op gaat inzetten heel belangrijk. Veel is al uitgevonden en soms zijn er ook hele praktische en efficiente oplossingen voor dingen waar je tegen aan loopt. Zeker in het begin is een goede mix van visie en pragmatisme vaak nodig. Uiteindelijk komt heel veel aan op hoe je mensen meekrijgt, klanten, collega's, stakeholders, dus cultuur, de sfeer en energie die je kan creeren is een belangrijk onderdeel van je succes.  

Mijn succesformule

Denk goed en scherp na, werk hard en zorg dat je er plezier in hebt

"Ondernemen is Gaan!"

Welke inzichten kan ik andere ondernemers bijbrengen

Ik zie altijd mogelijkheden, daar help ik graag anderen mee. Ik ben zonder veel ervaring 14 jaar geleden begonnen als ondernemer en deel graag wat ik in de 14 jaar geleerd heb. Als ondernemer krijg je te maken met heel veel praktische zaken die je moet oplossen zoals het inrichten van HR, positionering, commercie, werving, instanties die van alles van je willen tot het bepalen van een lange termijn strategie. Ik ben hierin graag een sparringspartner.

Waar sta ik over 2 jaar

Mijn eigen bedrijf Considerati heeft dan de transitie gemaakt naar de volgende volwassenheidsfase met een eigen management, wat mij de ruimte geeft te focussen op inhoud, new business, netwerk en wellicht ook nieuwe business ideeën.

Mijn bedrijf

Mijn LinkedInprofiel