Timo Smit

Smit-Online Holding

  • Innovatie
  • Sales & Marketing
  • Strategie
  • Technologie
Niet beschikbaar
Timo Smit-nlgroeit

Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij diverse bedrijven besloot ik samen met een collega een eigen bedrijf te starten in 2007, genaamd Teleena. Wij zagen een kans in de markt nl. het bouwen en beheren van een complex, technisch ICT platform om (white label) telecom service providers te hosten en wisten 5m euro funding op te halen.

Ons business model was dat wij andere bedrijven hielpen om snel en makkelijk eigen (white label) mobiele telecomdiensten aan te bieden aan hun consumenten of zakelijke klanten. Elke klant kon maatwerk krijgen bij ons en daarmee onderscheidend en succesvol zijn binnen hun eigen nichemarkt. Wij verzorgde de technische en operationele activiteiten waarbij onze klant zich kon focussen op de klantrelatie (marketing, sales, support, facturatie).
We groeiden snel, jaar-op-jaar gemiddeld met bijna 50% en binnen 5 jaar zaten we op 80 FTE en deden we 30 miljoen euro omzet. Uiteraard ging dat met veel plezier maar ook met (groei)pijn. Thema’s waren bijvoorbeeld: hoe hou je de ‘can-do’ startup mentaliteit vast, hoe ontwikkel je als persoon mee, hoe zorg en borg je een ‘winning management team’, enzovoorts.
Na de snelle groei kwam een fase van krimp, de markt veranderde en we verloren een aantal grote klanten. Tijd voor bezinning en strategie aanpassing. We gingen markt- en productontwikkeling doen en vonden in Azië een aantal nieuwe strategische klanten. Één daarvan investeerde in ons en bracht ons in een andere league; internationaal en schaal. Dit leidde uiteindelijk tot een succesvolle exit aan deze partij in oktober 2018.
Met deze ervaring kan ik andere groei ondernemers helpen. Ik kijk hier naar uit!

Mijn succesformule

100% geloof in je eigen kunnen en plannen en daarbij flexibel genoeg zijn om te kunnen aanpassen. Duurzame relaties bouwen waarbij vertrouwen de basis is.

Iets over mezelf

Ik ben een hands-on ondernemer die het leuk vind om met bestaande of nieuwe technologie(n) business op te bouwen cq. te laten groeien.

Do it with passion

Welke inzichten kan ik je bijbrengen

Een sterk team, plan, doorzettingsvermogen en wat geluk maakt succes. Daarnaast is focus belangrijk, maar ook flexibiliteit om je business model en interne organisatie aan te passen (versterken) als dat nodig is. Eerlijk zijn naar jezelf en anderen.

Waar sta ik over twee jaar

Waarschijnlijk mentor en adviseur om andere ondernemers te helpen groeien. Mogelijk ook investeren in een of meer andere tech-bedrijven.

Mijn LinkedIn profiel