Stephan Derksen

Unified

  • Bedrijfsovername
  • Sales & Marketing
  • Internationaliseren
  • Strategie
Beschikbaar
Ik ben sinds 1997 werkzaam in IT en telecom, waarbij ik zowel ondernemer als manager/director in loondienst ben geweest, maar altijd bij ondernemingen die zeer snel groeiden. Van 2012-2019 was ik actief bij Infotheek Groep (880 mln omzet) waarvan de laatste 4 jaar respectievelijk in de rol van M&A Directeur voor de Groep (verantwoordelijk voor fusies en overnames) en als algemeen directeur van de distributie divisie (400FTE) met de taak om internationaal te groeien en het bedrijf te herpositioneren als leider in Circulaire IT.
Sinds januari 2020 ben ik CEO bij Unified, een geweldig snelgroeiend en ondernemend bedrijf in een snelgroeiende markt van managed cloud en datacenter activiteiten.
 

Bedrijfsactiviteiten

Managed datacenter services en hybrid cloud oplossingen
 

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Dat ik meer groeiversneller ben dan starter. Dat het aantrekken van extern kapitaal geen valsspelen is en dat trots zijn op 'nooit voor een lening bij de bank hoeven aankloppen' weliswaar voorkomt dat je verantwoording moet afleggen aan een derde maar ook een rem kan zijn voor groei.
 

Mijn succesformule

High performance cultuur + goed plan + duidelijke targets & kpi's + effectieve sales + DOEN = succes + groei + plezier
 
 
"Ondernemen is doen. Maak het niet groter dan het is, maar zorg voor een goed plan, stop 90% van je tijd in de goede uitvoering ervan en vergeet de financiering niet.”
 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

Ik kan andere ondernemers helpen met voorbereiden op een exit: wat is een goede exit strategie, wat moet ik daarvoor doen, wat komt er op je af als je dat proces in gaat, hoe is het om met private equity te werken? Daarnaast: organische groei dmv sales versnellen.
 

Waar sta ik over 2 jaar

Omzet en winst verdubbeld + 2 overnames + nieuwe verticals/markten geopend
 
Mijn bedrijf: Unified