Seada van den Herik

Onderlinge 's-Gravenhage

  • Duurzaam ondernemen/MVO
  • Duurzaamheid
  • Financieel Management
  • Strategie
Beschikbaar
nlgroeit - seada van den herik

Ik ben heel goed in het oplossen van problemen en word gelukkig als ik kan helpen creëren. In mijn gesprekken met ondernemers, bedrijven en organisaties laat ik zien hoe je conceptueel kunt denken en anders naar zaken kunt kijken.

Ik ben getrouwd en ben moeder van twee kinderen, heb een topsportverleden en fanatiek geroeid in twee WK's. Ik heb een wiskunde en informatica achtergrond en ik geloof ook echt dat beta helpt om een analytisch denkvermogen te ontwikkelen.

Voor mij is de persoon en werk altijd nauw met elkaar verbonden dus ik probeer ook altijd in mijn werk zoveel mogelijk mezelf te zijn.

Bedrijfsactiviteiten

De Onderlinge 's-Gravenhage is een echte traditionele levensverzekeraar wat we nu aan het ombouwen zijn naar een zakelijke dienstverlener gericht op een oudere doelgroep. We blijven een levensverzekeraar, we blijven garanties bieden maar we gaan er activiteiten aan toevoegen die beter passen bij deze tijd en wat klanten van ons verwachten. Dus meer menselijke maat. Beter uitleggen hoe wij als Onderlinge anders zijn dan beursgenoteerde verzekeraars.

Mijn overige activiteiten

  • Statutair bestuurder bij De Hoop een herverzekeraar medische risico's
  • Commissaris bij SPF Beheer (pensioenfonds beheer)
  • Commissaris bij Vesteda (residentieel vastgoed)
  • Raad van Advies WIFS (Women in Financial Services)

Een breed pallet aan activiteiten tekent ook wie ik ben als mens. De laatste tien jaar in verschillende functies bij verzekeraars en banken waaronder CEO bij Zwitserleven en daarvoor consultant en grote projecten gedaan voor o.a. Hewlet Packard en Sears, een retailer in de VS. Dus grote programma's in allerlei sectoren maar altijd gericht op change.

Door al die ervaringen en rollen die ik bij verschillende bedrijven heb gehad, heb ik ondernemers veel te bieden.

Mijn succesformule

Ik ben een hele goede organisator. Zo heb ik twee keer het WK roeien georganiseerd. Mijn kracht ligt bij het heel goed bedenken hoe het er ongeveer moet uitzien, een visie neerzetten en ervoor zorgen dat het financieel ook past. Maar mijn doel is altijd om iets te organiseren wat bijdraagt aan de samenleving en aan mensen. Natuurlijk moet een bedrijf financieel goed en gezond zijn maar alleen geld verdienen daar heb ik niet zoveel mee. Ook als mensen vastlopen kan ik ze heel goed helpen met o.a. het aanbrengen van structuur.

"Het leven is één groot feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen" en "Droom groot maar je moet je droom wel een beetje helpen"

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bij brengen

Mijn kracht ligt in positionering. In de essentie van het bedrijf. Wat zoekt de samenleving en hoe positioneer je je bedrijf met wat het heeft, wat het kan en waar het goed in is zodat het een goede match heeft met wat er in de samenleving of bij een bepaalde doelgroep gewenst is. Daarna moet je ervoor zorgen dat die positionering matcht tussen de kwaliteiten van het bedrijf en wat er nodig of wenselijk is om die strategie te vertalen in je hele bedrijf. Dus èn in de operatie, in de schaalbaarheid, in de financien en in de cultuur.

Je moet het eerst durven dromen, daarna de reality check doen en dan gewoon heel hard werken om het stapje voor stapje te bereiken en alle tegenslagen te doorstaan. En vier al je successen. De weg naar het eindresultaat is heel erg lang dus geniet van de reis en van de mooie momenten die je hebt.

Waar sta ik over twee jaar

In een Nederlandse ambitieuze topbaan.

Mijn bedrijf

Mijn linkedinprofiel

Seada van den Herik wil zich, vanuit haar rol als aanjager van NL2025, graag op persoonlijke titel inzetten als mentor.