René Frijters

Axel-Invest BV

  • Bedrijfscultuur
  • Innovatie
  • Operatie
  • Strategie
Beschikbaar
René Frijters-nlgroeit

Ik heb geen verstand van beleggen en ook geen verstand van bankieren. En toch ben ik oprichter en directeur geweest van Alex Beleggersbank en Knab.

Mijn succesformule
Mijn passie ligt in klantgericht ondernemen, innovatie en het opbouwen van een cultuur waarbij mensen met plezier naar hun werk gaan en daardoor het maximale uit zichzelf halen.

Iets over mezelf
In 1999 richtte ik samen met Peter Verhaar Alex Beleggersbank op. De 'stockbroker' was een ‘fintech company avant la lettre’, groeide snel en werd eind 2007 voor 380 miljoen verkocht aan Binck Bank.
Om het hoofd te schonen ben ik toen 6 maanden naar ZA vertrokken om in het township Elandsdoorn vrijwilligerswerk te doen. Het resultaat was een waanzinnig amfitheater dat door lokale mensen is gebouwd en waarin nu wekelijks de problematiek rondom HIV/AIDS besproken wordt en kinderen de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Ben nu voorzitter van stichting Tjommie. Na een korte periode waarin ik verschillende bedrijven geholpen heb om op te starten (waaronder Online Seminar), heb ik in 2010 besloten een nieuw financieel platform op te zetten, t.w. Knab. Knab is de financiële Bol.com van Nederland en had bij mijn vertrek per 1 mei 2017 ruim 180.000 klanten.

" De meeste bedrijven praten over klanten en niet met klant."

Welke inzichten kan ik je bijbrengen

Mijn ervaring opgedaan tijdens het twee maal opzetten van een succesvol bedrijf in een B2C omgeving zijn zeer divers. Durf te zeggen dat ik waanzinnig klantgericht ben, graag out-of-the box denk en goed weet hoe je mensen kan inspireren en verbinden. Ben geen specialist, maar heb voldoende kennis en ervaring opgedaan om over alle aspecten van het ondernemerschap mee te
kunnen praten.

Waar sta ik in 2020
Ik ben dan met leuke dingen bezig, waar ik dagelijks energie uit haal en doe dat met leuke mensen in een ondernemende omgeving. Dit naast mijn vrijwilligerswerk voor Tjommie.

Bekijk de groeiformule van Rene

René Frijters-nlgroeit