Maurice van Tilburg

Techleap

  • Financieel Management
  • Financiering
  • Strategie
Beschikbaar
nlgroeit - maurice van tilburg

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in de beurzensector. In 1995 ben ik begonnen bij de EOE Optiebeurs in Amsterdam en daarna ging ik aan de slag bij Euroclear Nederland waar ik operationeel verantwoordelijk was voor de afwikkeling van handelstransacties, beheer van financiële instrumenten en serviceverlening van uitgevende instellingen.

Begin 2015 ben ik benoemd als CEO van Euronext Amsterdam. Voor die tijd was ik verantwoordelijk voor de hernieuwde focus en structuur van bedrijfsinitiatieven en de projectoplevering van nieuwe producten en diensten, eveneens bij Euronext. Daarvoor gaf ik leiding aan Issuer Support en de uitvoering van alle corporate actions op de Europese effectenmarkten van Euronext.

"Methodes en concepten zijn niet heilig, maar dienen om blinde vlekken in je aanpak bloot te leggen."

Als CEO houd ik me o.a. bezig met het opbouwen en onderhouden van de relatie met de markt om te zorgen dat we optimale toegang tot kapitaal bieden. Dit doen we  bijvoorbeeld door nieuwe financieringsoplossingen te ontwikkelen, zoals een nieuwe markt voor de ondersteuning van het mkb en een zorgobligatie voor de herfinanciering van de zorg. Daarnaast zet ik me graag in voor maatschappelijke projecten, zoals de oprichting het Amsterdamse initiatief Play2Work in het kader van de ‘Bloomberg Mayors Challenge’ dat tot doel heeft jeugdwerkloosheid aan te pakken.

Maurice van Tilburg wil zich, vanuit zijn rol als aanjager van NL2025, graag op persoonlijke titel inzetten als mentor. 

Mijn LinkedInprofiel