Martijn van Laak

Lean Consultancy Group B.V.

  • Bedrijfscultuur
  • Leiderschap
  • Schaalbaarheid
  • Zelfsturing
Niet beschikbaar
Martijn van Laak

Ik ben mede oprichter van de Lean Consultancy Group (LCG). Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een advies- en trainingsbureau met ca 60 medewerkers. LCG helpt organisaties hun prestaties te verbeteren en zo hun impact te vergroten. Hierbij maken wij gebruik van de Lean en Agile filosofie.
 

De kern is om van “klant zijn” een feestje te maken en werk inspirerend te laten zijn. Dit leidt tot duurzame financiële resultaten. Het bijzondere van LCG is ons 50 jaren doel: het levensgeluk vergroten! De werkwijze van Lean Consultancy Group is al vier jaar op rij beloond met de benoeming tot beste werkgever van Nederland door Great Place to Work.

Mijn belangrijkste inzichten als ondernemer

Een van de belangrijkste inzichten die ik in de afgelopen 10 jaar heb opgedaan is dat ik zelf vaak de beperking ben van de groei van de organisatie. Door zelf moeite te hebben met loslaten, echt vertrouwen te geven of te klein te denken stond de organisatie soms een tijdje stil, of groeide minder snel dan mogelijk. Door de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering te delen met mijn collega’s, en dus meer vrijheid te geven, hebben we kwalitatief en kwantitatief groei gerealiseerd. Daarnaast creëert het ook een leukere organisatie om in te werken voor collega’s én voor mijzelf.

Mijn succesformule

Blije medewerkers zorgen voor blije klanten, wat leidt tot goede financiële prestaties.

Als ondernemer loop je een marathon, geen sprint.

Zorg ervoor dat je voldoende balans in je leven hebt en geniet van de reis die je meemaakt. Op die manier kun je de wedstrijd makkelijk uitlopen.

Welke inzichten kan ik je bijbrengen

•    Hoe kun je meer uit jouw organisatie halen door minder zelf te doen
•    Hoe hangt het geven vrijheid samen met het nemen van verantwoordelijkheid
•    Waarom is het ontwikkelen van een excellente werkplek zo belangrijk
•    Wat vinden medewerkers momenteel belangrijk in een werkgever

Waar sta ik over twee jaar

Hopelijk nog steeds op dezelfde plek als nu. Alleen weten we dan nog meer impact te maken met de LCG ‘familie’. Naast de LCG advies en trainingen tak zijn we momenteel de familie aan het uitbreiden. We hebben een actief aandeelhouderschap in andere organisaties en begeleiden/financieren start-ups. Dat doen we om onze collega’s nieuwe kansen te bieden én verder invulling te geven aan ons 50-jaren doel: levensgeluk vergroten.

Mijn bedrijf

Mijn linkedinprofiel

 

Martijn van Laak