Marianne van Sasse van Ysselt

Secrid B.V.

  • Duurzaam ondernemen/MVO
  • Internationaliseren
  • Sales & Marketing
  • Zelfsturing
Niet beschikbaar
nlgroeit - Marianne van Sasse van Ysselt

Ik ben opgeleid in de mode; mijn partner René is industrieel ontwerper. Samen hebben wij een ontwerpstudio geleid voordat we zijn begonnen met ons eigen merk: Secrid. In onze Secrid wallets combineren we mode en techniek.

Wij hebben zelf een goed product en een sterk team waardoor wij relatief gemakkelijk groeien. In de afgelopen 10 jaar moesten wij vaker op de rem trappen dan gas geven. De bottleneck voor onze groei zat in de eerste vier jaren in onze beperkte financiële middelen. De vier jaren daarna was het onze productiecapaciteit. De laatste twee jaren zit de bottleneck in een combinatie van beperkte productiecapaciteit en groeistuipen van de interne organisatie.

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bij brengen

  • Checken (reality check) of je het juiste doet. 
  • In de modewereld heb ik geleerd om vooruit te denken. Wat is de behoefte van de consument over twee jaar. 
  • Hoe werk je samen, hoe coach en stimuleer je. Ik kan je leren hoe je een team moet bouwen. Niet alleen intern maar ook met externe relaties zoals leveranciers.

Be remarkable! Als je iets nieuws ontwikkelt doe het dan goed.

Mijn Succesformule

Iets maken waar behoefte aan is maar dan wel totaal iets nieuws

Waar sta ik over 2 jaar

Ons merknaam is dan nog bekender. We hebben eigen winkels en een uitbreiding van het assortiment. We hebben nog meer jonge mensen een leuke baan gegeven!

Mijn bedrijf:  Secrid

Mijn LinkedIn profiel

De groeiformule van Secrid:

Secrid is de bedenker en producent van de Cardprotector. In 2009 zijn wij gestart, samen met één medewerker uit ons ontwerpburo. Inmiddels zijn het er ruim honderd. In de afgelopen tien jaar heb ik geleerd hoe een organisatie kan worden opgeschaald zonder managementlagen. Hoe ik de creativiteit afwissel met het werken in en aan de organisatie.

Wij hebben er bewust voor gekozen om de productie geheel in Nederland te houden. Onder andere bij sociale werkplaatsen. Dit biedt enorm veel voordelen ten opzichte van productie in verre landen. We kopen in bij meer dan 50 Nederlandse bedrijven en verkopen rechtstreeks aan 8.000 winkels in 60 landen. Er zijn continu medewerkers op reis, de hele wereld over. Bij voorkeur reizen we altijd samen.

Secrid is nu een zelforganiserende organisatie, met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar. In onze werving en selectie vinden wij iemands persoonlijke waarden belangrijker dan de inhoud van het CV. Wanneer mensen eenmaal bij ons werken, hechten wij veel waarde aan persoonlijke groei. Daarom bieden wij opleidingsmogelijkheden en hulp van (meestal externe) gespecialiseerde coaches.

Onze omzet is gegroeid van € 0,5 miljoen in 2010 naar € 38 miljoen in 2018. We hebben inmiddels een gezond bedrijf gebouwd. Door onze start tijdens de bankencrisis (dus zonder hulp van banken en overladen met schulden), hebben wij geleerd hoe wij met minimale financiële middelen ons bedrijf konden bouwen. Hierdoor zijn wij financieel onafhankelijk gebleven: zonder externe aandeelhouders en zonder bemoeienis van banken. Een onderwerp waar ik graag in adviseer.