Louk van de Sanden

Smartflow

 • Bedrijfscultuur
 • Internationaliseren
 • Leiderschap
 • Sales & Marketing
 • Strategie
 • Zelfsturing
Beschikbaar
Louk van de Sanden-nlgroeit

Smartflow is een APAAS (Application Platform As A Service) om werkprocessen en workflow voor mobiele medewerkers te digitaliseren en te koppelen aan bestaande ERP omgevingen.

Mijn succesformule

Eerst denken dan doen, doen, doen! Tijdig bijsturen en verschillende dingen proberen. Iedereen is gelijk; succes wordt samen bereikt. Vertrouwen in mensen.

Iets over mezelf

Ik ben geen primaire ondernemer die vanuit het niets start, maar heb altijd "een begin" nodig. Verandertrajecten obv een praktische analyse vind ik interessant. Meestal betekent dit "het ophalen van informatie" bij klanten, medewerkers en concurrenten en vervolgens na analyse met het team een bedrijf herpositioneren om de fit met de markt beter te vinden. Het gedisciplineerd uitvoeren van een plan geeft me veel energie. Het leukste aan ondernemen is voor mij de mensen met wie je dat doet.

"Vanuit een duidelijke marktfocus hard werken voor succes en bijsturen obv wat je leert."

Welke inzichten kan ik je bijbrengen

 1. Mensen/ een team maken het verschil. Als je capabele mensen kunt interesseren voor "je avontuur" en hen vertrouwen/ ruimte geeft, gaat een onderneming hard vooruit.
 2. Een simpel plan met waardering 6+ dat als een 9,5 uitgevoerd wordt, werkt; andersom niet.
 3. Succes bereik je voornamelijk door met een team hard te werken, altijd kritisch te blijven op de onderneming, naar elkaar en zeker kritisch naar jezelf ("face the brutal facts!").
 4. Als ondernemer ben je cultuur bepalend; bedrijfscultuur is van grote invloed op het succes.
 5. Groeiversnelling komt door tevreden klanten met een hoge NPS-score en tevreden medewerkers; dit zijn je ambassadeurs.
 6. Zoek naar de "sweet spot". Waar is jouw onderneming het allerbeste in en hoe bewijs je dat iedere dag weer? De sweet spot vind je via "trial and error".
 7. Ga voor een win/win relatie met alle stakeholders zoals klanten, leveranciers, medewerkers en financiers.
 8. Zit dicht op je cashflow.
 9. Als het niet goed gaat met je bedrijf of concurrentie het veel beter doen, ligt het uiteindelijk maar aan 1 persoon, de ondernemer 

Waar sta ik in 2020

Mijn droom is om in 2020 ge├»nvesteerd te hebben in 5 tot10 startup/scaleups (nu 4) en voor zover mogelijk waarde toe te voegen door de ondernemers "te challengen" en helpen. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld CEO van een software scaleup waarin ik deelneem.

Mijn bedrijf: Smartflow

LinkedIn profiel