Janita Toren

UninU B.V.

 • Bedrijfscultuur
 • Innovatie
 • Operatie
 • Personeel
 • Strategie
 • Technologie
Beschikbaar
Janita Toren

Sinds 1997 ben ik directeur eigenaar en oprichter van de UninU-groep.

De UninU-groep
Onder de paraplu van UninU regisseren Uniglas, HerstelDirect en Unimeld het herstel aan woningen en gebouwen, met de klantbelofte: “From call to smile”. Jaarlijks herstellen wij met onze 20 medewerkers en circa 150 aangesloten bedrijven enkele tienduizenden schademeldingen (zoals water-, glas-, brand-, vloeren-, sloten-schades) aan vastgoed, dag en nacht, overal in Nederland. 
De opdrachtgevers zijn (b2b) vastgoedbeheerders, verzekeraars en de politie. De business processen zijn volop geautomatiseerd, van aanname tot en met financiële afhandeling, compleet met analyse op de data.
 

Mijn rol als CEO binnen UninU

Zelf richt ik mij op HRM, Innovatie, IT en het vertalen van onze visie naar diensten die van waarde zijn voor onze Opdrachtgevers en Herstelbedrijven. Na jaren “buffelen” heb ik me vrijgemaakt uit het primaire proces. Ik kan je begeleiden hoe je vrij te maken uit de operatie om te werken aan je bedrijf.

Bedrijfsbeleving 

Graag help ik je bij het uitdenken van het personeelsbeleid en de organisatiestructuur.
Mijn medewerkers zijn mijn belangrijkste kapitaal. Mijn overtuiging is dat een sterk MT dat verantwoordelijkheid neemt en zelf ook handelt vanuit ondernemerschap mij de tijd en ruimte geeft te ondernemen. Míjn verantwoordelijkheid is een betekenisvol bedrijf te zijn voor mijn medewerkers, hen te laten groeien, in een prettige bedrijfscultuur. 

Innovatie en investeringen

Tijdens het sparren deel ik graag mijn ervaringen met jou over het bouwen van IT platformen (inmiddels mijn vierde) die functioneren als aanjager voor groei en schaalbaarheid. Hoe een mission impossible mogelijk is geworden. Innovatie en IT zitten binnen mijn organisatie in mijn portefeuille, als ondernemer, als bedenker, als risiconemer, als financier. 

Mijn succesformule

Altijd in oplossingen denken, nooit opgeven, goed luisteren en vragen stellen. 

Iets over mezelf

Ik creëer graag een veilige omgeving waar binnen mensen zich vertrouwd voelen en een dynamiek waarbij het prettig is om te functioneren en te ontwikkelen. Medewerkers kennen mij als creatieve en optimistische denker met vertrouwen in hun handelen.

Ik hou mij bezig met

 • Coachen van mijn MT
 • Delen van ervaringen binnen de Entrepreneurs Organization Nederland
 • Coachen en begeleiden van accelerators, jonge groei ondernemers Innovatie platformen en nieuwe businessmodellen
 • Lidmaatschappen branche organisaties
 • Commissaris Rabobank (regionale bank)

Welke inzichten kan ik je bijbrengen

Concrete ervaringen, zowel het traject van management buy-out als de oprichting van bedrijven, investeren, ontwikkelen van business modellen, het doorgroeien, innoveren, IT trajecten, groot denken, delegeren, los durven laten.

Waar sta ik in 2020

Aan het roer.

Mijn bedrijf: UninU-groep