Guy Spriggs

Ramillas

  • Bedrijfsovername
  • Innovatie
  • Internationaliseren
  • Operatie
  • Sales & Marketing
  • Strategie
Beschikbaar
Guy Spriggs-nlgroeit

Ik ben business consultant, angel investor en mentor. Sinds enkele jaren woon ik in Barcelona. Ik heb start-ups opgericht in zowel Nederland als Groot-Brittannië, USA en Spanje in de sectoren communities, softwareontwikkeling, e-commerce en advertenties. Zowel B2B als B2C. In mijn carrière heb ik leiding gegeven, binnen zowel kleine als grotere bedrijven, en in verschillende landen. Met ups en downs, natuurlijk, maar altijd lettende op een goede werksfeer en tevreden werknemers.

 

Mijn succesformule
We geven niet op, we rijden om als het moet, er is meer dan één weg naar het doel

Iets over mezelf
Ik heb in 2002 Schoolbank.nl opgericht (in 2007 aan Sanoma verkocht). Dit project ontstond na het ontploffen van de internetbubbel, toen mijn Amsterdamse softwarebedrijf plotseling geen opdrachtgevers meer had. We moesten alles omgooien en snel ook. Ik kwam op het idee van Schoolbank, omdat ik besefte dat we de middelen hadden om zelf een opdracht te verzinnen en uit te voeren in plaats van te wachten op nieuwe klanten. Schoolbank groeide razendsnel, we hebben diverse crisissen doorgemaakt, maar met een klein hecht team slaagden we erin alle moeilijkheden te boven te komen. 

"The main thing is: keep the main thing the main thing. Oftewel: focussen!"

Welke inzichten kan ik je bijbrengen
Het traject van start-up, groei en uiteindelijke verkoop, met alles wat daarbij hoort, is een van de concrete ervaringen die ik graag met doorgroeiende ondernemers binnen nlgroeit zou willen delen.

Waar sta ik in 2020
Aan zee

Mijn bedrijf: Ramillas