Gertjan Grimbergen

Grimbergen Consult BV

  • Innovatie
  • Strategie
  • Bedrijfsovername
  • Internationaliseren
Beschikbaar
Gertjan Grimbergen
Ondernemende CEO met bedrijfskundige achtergrond en commerciële, relatiegerichte, proactieve instelling. Als CEO verantwoordelijk geweest voor de leiding van middelgroot internationaal bouwbedrijf (100 FTE) en ontwikkeling van een startup binnen de organisatie. Ruime ervaring in internationaal projectmanagement en bedreven in plannen en organiseren.. Naast groei ook te maken gekregen met afnemende en uitgestelde vraag, hierdoor stevig moeten herstructureren en reorganiseren. Momenteel met investeerder in de markt voor een MBI-traject.
 

Bedrijfsactiviteiten

Investeerder, MBI traject en Interim
 

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Als ondernemer heb ik meerdere crises meegemaakt die een grote impact hadden op de vraag en daarmee de continuïteit van ons bedrijf. Tijdens de kredietcrisis in 2009 stonden we plotsklaps 5 maanden stil en door politieke ontwikkelingen in Rusland en de UK vielen belangrijke afzetmarkten weg. Hier heb ik veel van geleerd, wat ik verwerkt heb in de lezing die ik aan ondernemers geef ‘Lessons learned from failure’, om ze bewust te maken van risico’s en voor te bereiden op mogelijk slechtere omstandigheden.
 

Mijn succesformule

Het leven is niet maakbaar en dat is succes ook niet. Een aantal factoren dragen wel bij: Zakelijk inzicht, motivatie en doorzettingsvermogen, goede contacten en beetje geluk (timing). Kijk als ondernemer niet alleen zelf in de spiegel om je sterke en minder kanten te zien, maar houdt die spiegel ook aan je bedrijf voor. Als je dit scherp hebt dan kun je weloverwogen beslissingen nemen, die je zowel privé als zakelijk verder brengen.
 
 
"Spiegel je bedrijf en jezelf regelmatig. Kijk kritisch, met de ogen van een buitenstaander.”
 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

De inzichten uit mijn ‘lessons learned’; Welke stappen moet je zetten als je bedrijf wordt geconfronteerd met een crisis, zodat je overzicht krijgt en je hoofd koel houdt: - Inzicht in je business model en scenarioplanning - Risico-analyse en beheersing (zowel zakelijk als privé) - Aanpassing van de organisatie aan een nieuwe realiteit (herstructureringsplan)
 

Waar sta ik over 2 jaar

Dan ben ik als ondernemer actief in een MKB bedrijf in Zuid-Nederland door een geslaagd MBI traject. Ook de lessen uit zo’n traject deel ik dan weer graag met mede-ondernemers. Daarnaast hoop ik meerdere ondernemers te hebben geholpen om de moeizame periode van de corona-crisis in 2020 succesvol door te komen.
 
Mijn bedrijf: Grimbergen Consult BV