Gerard van de Looi

DearNova

  • Bedrijfscultuur
  • Innovatie
  • Internationaliseren
  • Leiderschap
  • Zelfsturing
Niet beschikbaar
nlgroeit - foto Gerard van de Looi

Ik ben in 2000 gestart met DearNova, een onderneming die online toepassingen maakt voor Nederlands grootste organisaties. Sinds de start staan bij DearNova menselijke waarden en kwaliteiten van medewerkers centraal.

nlgroeit - foto Gerard van de Looi

nlgroeit - foto Gerard van de Looi
-->

Mijn succesformule
Het succes van DearNova zit volledig in de mensen die er werken. Wees goed voor je medewerkers, neem ze serieus, geef ze verantwoordelijkheid en vertrouwen. Sinds we in 2014 zelfsturing hebben ingevoerd, merk ik dat iedereen binnen DearNova structureel gelukkiger is en dat de resultaten van de onderneming zijn verbeterd.

Iets over mezelf
Ik geloof in duurzame groei. Duurzame groei is het resultaat van het creëren van een aantrekkelijk bedrijf met een aantrekkelijk product. Mijn rol is om mensen in hun kracht te zetten, ze te inspireren en ze persoonlijk te laten groeien, zodat de onderneming met hen meegroeit. Zelfsturing heeft er voor gezorgd dat ik mijn werk nu in drie dagen kan doen. Ik heb nu tijd om jou te leren hoe je dit ook kunt doen.

"The key to management is to get rid of the managers" - Ricardo Semler"

Welke inzichten kan ik je bijbrengen
Mijn belangrijkste inzicht als ondernemer is dat je onderneming veel harder groeit wanneer je je medewerkers de volledige verantwoording en het volledige vertrouwen geeft. Waarschijnlijk is de ondernemer de grootste rem op de groei van de onderneming.

Waar sta ik in 2020
In 2020 is DearNova getransformeerd tot een bedrijf dat software gratis bouwt voor haar klanten en wordt afgerekend op het succes dat met deze software wordt bereikt. Dit zorgt voor scherpte in de organisatie, goede afstemming met de doelen van onze klanten, een stabiele inkomstenstroom en lucratieve marges. Mijn eigen rol zal dan vrij klein zijn en doe ik dingen die ik leuk vind, waaronder samenwerken met andere ondernemers en met hen mijn inzichten delen.

Mijn bedrijf: DearNova