Frans van Houten

Phillips-Medisize Netherlands B.V.

  • Innovatie
  • Internationaliseren
  • Strategie
Beschikbaar
nlgroeit - foto frans van houten

Na mijn studie Economie en Business Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begon ik in 1986 bij Philips waar ik mij ontwikkelde in diverse leiderschapsrollen – ik was onder andere CEO van Airvision (een kleine tech firma in California), GM van een nieuwe business unit voor digitale consumentenproducten, en co-CEO van de divisie Consumer Electronics.

Tussen 2004 en 2009 was ik CEO van NXP Semiconductors. Van 2009 tot 2010 leidde ik bij ING Groep de splitsing van hun bank- en verzekeringsactiviteiten. Ik heb in al die jaren in drie werelddelen gewoond en begrijp culturele marktverschillen goed.

"Om ambitieuze doelen waar te makem komt het aan op uitvoering en effectiviteit - met durf, tempo en ondernemerszin."

Sinds april 2011 ben ik CEO van Royal Philips. Bij mijn aantreden startte ik een businesstransformatie waarbij ondernemerschap, duurzame innovatie en operationele excellentie voorop staan. Na de succesvolle beursgang van Philips Lighting in mei 2016 zijn we nu in een beslissende fase gekomen van onze transformatie, waarin we ons als Royal Philips geheel gaan toeleggen op onze groei in health technologies – slimme toepassingen voor de zorg en een gezonde levensstijl.

Frans van Houten wil zich, vanuit zijn rol als aanjager van NL2025, graag op persoonlijke titel inzetten als mentor. 

Mijn LinkedInprofiel