Ernst Jan Stigter

Microsoft

  • Innovatie
  • Leiderschap
  • Strategie
Niet beschikbaar
Ernst-Jan Stigter-nlgroeit

Algemeen directeur van Microsoft Nederland zijn, is altijd mijn droombaan geweest. In mijn 17 jaar bij Microsoft heb ik deze rol geambieerd. Elke stap kwam met uitdagingen en kansen. Deze heb ik omarmd en van geleerd en daar heb ik geen seconde spijt van.

Ondernemers nemen elke dag weer risico’s, zonder risico geen succes. Bij Microsoft Nederland wil iedereen het maximale uit de mogelijkheden van vandaag en morgen laten halen. We willen mensen, bedrijven en organisaties begeleiden om het maximale te halen uit de huidige en continu veranderende digitale werkelijkheid.

Iets over mezelf
Ik ben een pragmatist, een teamspeler en ik heb een sterk geloof in de maakbaarheid van impact. Het is mooi om te zien wat de impact van technologie is op ons dagelijks leven, maar zeker ook op maatschappelijke uitdagingen. Ik kijk er positief naar. Mijn glas is altijd half vol.

"I’ve never tried that before, so I definitely think I will be able to do that." Astrid Lindgren

Welke inzichten kan ik je bijbrengen
In de 7 jaar dat ik in het buitenland woonde, heb ik Nederland van een afstand kunnen bekijken. Nederland heeft alle eigenschappen om icoon te worden van de digitale transformatie. Ik denk dat we ons soms onvoldoende realiseren welk potentieel voor ons ligt. Juist door samen te werken, verbindingen te zoeken en groot te denken kunnen we het onmogelijke mogelijk maken.

Waar sta je in 2020?
In 2020 zie ik een Nederland dat een belangrijke wereldspeler is in digitale transformatie en in de adoptie van technologie. Ik zie een land waar het onderwijssysteem is toegerust op de snelheid van innovatie en waar kinderen worden opgeleid voor de banen van de toekomst. Een Nederland waar het merendeel van de startups doorgroeit naar succesvolle scale-ups welke een oplossing bieden voor de maatschappelijke uitdagingen. In onderstaande video dat beeld.

Ernst-Jan Stigter-nlgroeit

Mijn bedrijf: Microsoft