Eelco Hoekstra

Vopak India B.V.

  • Internationaliseren
  • Strategie
Beschikbaar
nlgroeit - Eelco Hoekstra

Sinds 1995 ben ik werkzaam in het internationale bedrijfsleven en in 2003 ben ik bij Vopak in dienst getreden. Hier begon mijn carrière als managing director van Vopak Horizon Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten en werd ik in 2005 divisie president van de regio Latijns-Amerika vanuit Buenos Aires.

Vanaf 2008 heb ik in Singapore gewerkt als divisie president Azië. In 2011 ben ik CEO geworden van Vopak en dat was tevens mijn eerste baan in Nederland. In totaal heb ik 16 jaar in het buitenland gewerkt. Vopak is een bedrijf met een duidelijke relevantie voor de maatschappij. We slaan over heel de wereld producten op die voorzien in de basisbehoeften van mensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan energie waarmee mensen in staat zijn om te koken, huizen te verwarmen of te reizen, maar ook producten die verwerkt worden in voedsel of waarmee je huizen kunt isoleren.

"Hoe meer ik van de wereld zag, hoe meer ik besefte 'Nederland is een heel leuk land'."

Vopak is een dynamisch bedrijf. Je bent zowel bezig met lange termijn visie als met korte termijn actie om het werk elke dag weer veiliger, schoner en efficiënter te maken en klanten tevreden te stellen. De mensen hebben echt een teamspirit en er is een groot gevoel van ownership. Er heerst een inspirerende cultuur bij Vopak. Men voelt zich verantwoordelijk voor wat men doet, en is zeer bereid om te leren van elkaar. Maar hoe aardig we binnenshuis ook zijn naar elkaar toe, eenmaal buiten willen we wèl winnen. Die combinatie heb ik altijd erg aantrekkelijk gevonden. We hebben de blik vastberaden naar voren gericht en omarmen nieuwe ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van digitalisering.

Eelco Hoekstra wil zich, vanuit zijn rol als aanjager van NL2025, graag op persoonlijke titel inzetten als mentor.

Mijn bedrijf

Mijn LinkedInprofiel