Diederik Benders

Otherside Software

  • Bedrijfscultuur
  • Innovatie
  • Leiderschap
  • Strategie
Beschikbaar
nlgroeir - Diederik Benders

Hart voor de mens. Hard voor de zaak. Dat is mijn kern. Als ondernemer ben ik direct vanuit de studie gestart. Een eerste kantoorkamer met vloerbedekking uit de studentenkamer. Creatief zijn om te starten met weinig geld. Doorzettingsvermogen hebben in moeilijke tijden (afscheid nemen van vrienden, overname-perikelen, verlies maken, geen groei, juridische procedures, investeerders, investeren tegen de stroom in). Succes wordt nooit vanzelfsprekend. Tenzij je te weinig ambitie hebt. Met nu een onderneming van 75 medewerkers en groeiend met 25 - 40% per jaar ben ik nog net zo onrustig als toen we met 5 mensen waren. Haal altijd het maximale uit jezelf. Als ondernemer, maar vooral als mens.

Mijn bedrijfactiviteiten

Met Otherside Software leveren wij bedrijfssoftware (SAAS) gericht op bedrijfsgezondheid en sociale zekerheid.

Mijn succesformule

Als ondernemer kun je (in mijn beleving) alleen succesvol zijn als je de grote lijnen van strategie combineert met het perfectionisme van de details. Zorg ervoor dat iedereen in het bedrijf weet welke kathedraal je samen aan het bouwen bent en dat iedereen hier hetzelfde enthousiasme voor voelt.

"Met veel ambitie, doorzettingsvermogen en voldoende kwetsbaarheid en doelgerichtheid kun je heel misschien succesvol ondernemen: doen dus!"

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen?

Iedere dag jezelf afvragen: doen we het goed genoeg? Ben ik goed genoeg voor mijn mensen, ben ik slim genoeg om alle ontwikkelingen op tijd te zien en mijn strategie hierop aan te passen, zonder koersvastheid te verliezen? Doel (bijna) behaald? Dan moeten we ambitieuze nieuwe doelen stellen! Maar bovenal: bekritiseer en concretiseer je ambitie. Als ondernemer kun je (in mijn beleving) alleen succesvol zijn als je de grote lijnen van strategie combineert met het perfectionisme van de details.

Waar sta ik over 2 jaar

Hopelijk nog steeds gezond en gelukkig met mijn gezin en met een grotere rimpeling in het water door een verdubbeld bedrijf.

Mijn bedrijf: Otherside Software

LinkedIn profiel

nlgroeir - Diederik Benders