Bernd Damme

Sativus Consultancy

  • Duurzaam ondernemen/MVO
  • Leiderschap
  • Sales & Marketing
  • Strategie
Niet beschikbaar
nlgroeit - Bernd Damme

Serial entrepreneur. Oprichter van Eyewear.nl (exit ’13), Pelliano & House of Eléonore. En sinds kort oprichter van Sativus, een boutique consultancy firm. Daarnaast ben ik als adviseur / aandeelhouder betrokken bij drie high-tech startup’s: Flex-Appeal (HRM / SaaS), Woov (festival industry) & ZYNC (e-mobility).

 

Mijn bedrijfactiviteiten

Met mijn nieuwe bedrijf Sativus Consultancy richt ik me met name op: 
Visie & strategie;
Marketing & branding;
E-commerce & omni-channel;
Nieuwe business modellen;
Disruptive innovatie

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Mijn belangrijkste inzicht is dat je je moet omringen met de beste mensen, jong talent maar ook ervaren professionals. Dat is echter niet genoeg, je moet ze wel optimaal faciliteren en de ruimte geven het verschil te maken. Daarnaast verandert de wereld om ons heen steeds sneller, des te meer reden om je model flexibel te maken en te zorgen dat je dagelijks blijft ontwikkelen op basis van klant feedback. Echter als ondernemer hoef je niet altijd zelf het antwoord te bedenken. Een beproefde methodiek die ik vaak gebruik is dat ik kijk naar andere industrieën en proberen te leren van hun oplossing. Maandelijks probeer ik om die reden dan ook een dag mee te lopen bij een voor mij geheel nieuwe organisatie variërend van de Efteling, Rode Kruis tot een speler in de aviation wereld.

Mijn succesformule

Door vroeg in een markt te stappen en te pionieren en een geheel nieuwe concept te introduceren weet ik impact te maken en de bestaande partijen uit te dagen.

“It’s more fun to be a pirate than to join the navy”

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

Ik kan je helpen je businessmodel aan te scherpen, je groei te versnellen en een merk te maken van je bedrijf.

Waar sta ik over twee jaar

Over twee jaar heb ik naast mijn huidige activiteiten waarschijnlijk een bedrijf in healthcare gelanceerd samen met mijn vrouw.

Mijn bedrijf

Mijn linkedin