Allard Droste

Aldowa

Beschikbaar
nlgroeit - Allard Droste

Het begint met een droom, gedeeld door het hele team. Vervolgens de mindset aannemen alsof je al over de finish bent. Sleutelwoorden zijn vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. Zonder grenzen. Zelfsturing optima forma. Dit met durf, hands-on mentaliteit, creativiteit en kwetsbaarheid. Na ervaringen bij een corporate, onderneem ik bij Aldowa en Hagelswag, investeer ik in diverse start-ups, coach ik en geef ik spreekbeurten in lijn van mijn boek Semco in de Polder.

Bedrijfsactiviteiten

Aldowa is een specialist in gevelbekleding. Hagelswag is een chocolade merk. Semco in de Polder is mijn platform voor spreekbeurten en coaching over zelfsturing.

Wat heb ik geleerd als ondernemer?

Dromen zijn krachtiger dan visies, missies of doelen. Medewerkers, teamgenoten komen in hun kracht als je ze vertrouwt en eigen verantwoordelijkheid geeft. Ze worden beter dan ze vaak zelf voor mogelijk houden. Sterke focus aanbrengen. Lange termijn denken. Duurzaam omgaan met mensen, partners, klanten en middelen. Kwetsbaar opstellen en fouten durven delen, zorgen voor veiligheid, sterke groei en enorme betrokkenheid. Durf tegen de stroom in te gaan. Waar iedereen links af gaat, ga ik rechtsaf.

Wat is mijn succesformule?

Loslaten en vertrouwen. Dingen eenvoudig maken.

"Heb een droom en doe alsof je al over de finish bent"

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen?

Het ondernemen vanuit het buikgevoel. Weg uit het hoofd. Op basis van vertrouwen en het geven van eigen verantwoordelijkheid. Het opbouwen van een cultuur met een hoge mate van betrokkenheid, innovatie en groei. Plannen omzetten in daden met een gezonde dosis lef en creativiteit.

Waar sta ik over 2 jaar?

Onder het label Made in Holland wil ik de maakindustrie in Nederland verder in ere herstellen. Vakmanschap voert de boventoon. Mooie dingen maken met een team waar enthousiasme het sleutelwoord is. Specials van metaal, hout of steen. Meubels, tiny houses, chocolade of bijvoorbeeld lampen. Met aandacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat erom wat je kan, niet wie je bent.

Mijn bedrijven: Hagelswag en Aldowa

Mijn LinkedIn