Ad Bastiaansen

iLOC-Group B.V.

  • Innovatie
  • Strategie
  • Technologie
Beschikbaar
Ad Bastiaansen-nlgroeit

Vanaf het prille begin betrokken bij de opbouw en succesvolle wereldwijde ontwikkeling van TeleAtlas NV tot een “Unicorn”. Nadat het bedrijf TeleAtlas was gefuseerd met TomTom ben ik mijn eigen investeringsmaatschappij gestart om bedrijven met veelbelovende technologie te ondersteunen en deze naar de wereldmarkt te brengen.

Tevens ben ik aanjager bij NL2025

 

Mijn bedrijfsactiviteiten

Mijn investeringsmaatschappij is betrokken bij een aantal bedrijven in binnen- en buitenland, waarvan de meeste in hun scale-up fase verkeren. Core business van deze bedrijven is voornamelijk ICT, Big Data, Artificial Intelligence die producten en diensten leveren in de markten van mobiliteit, energie, klimaat en agrifood. Met hun technische innovatie en disruptive aanpak in de markt leveren zij een belangrijke bijdrage aan een meer duurzame samenleving. Bij deze ondernemingen ben ik naast aandeelhouder, soms ook toezichthouder, maar bovenal "meewerkend voorwerp". Als de directie het nodig acht dat ze mijn denkkracht, netwerk of efforts nodig hebben dan ben ik daar en begeleid hen beter te presteren en doelstellingen te halen.

Anderzijds meld ik me als een strategische koerscorrectie bij de onderneming gewenst is. Zo groeien wij al ruim 10 jaar voortvarend voort en intussen zijn de meeste ondernemingen, elk in hun sector, toonaangevende internationale groei-bedrijven geworden die wereldwijd actief zijn.

Mijn succesformule

“Disrupt or be disrupted”: zorg dat je de eerste bent en zet jezelf als onderneming op een ander speelveld dan de concurrent.

"Don’t stop thinking about tomorrow" (Fleetwood Mac)

Welke inzichten kan ik je bijbrengen

Op een andere manier naar een vraagstuk te kijken en indien mogelijk het “speelveld“ te veranderen.

Waar sta ik over 2 jaar

Integratie van A.I. als structureel deel van het business model bij mijn ondernemingen.

Mijn LinkedInprofiel