10 oktober 2019
  • Opschalen
  • Schaalbaarheid

"We zaten tot 's nachts contracten op te stellen"

Binnen zes weken een pand, een bedrijfsnaam en een concept regelen. Heidi Olijerhoek deed het met succes. Inmiddels heeft Babassu vier filialen, een groothandel en won ze de Beauty Award voor beste schoonheidssalon. Met Kees de Jong praat ze over het moment dat ze van meewerkend voorman naar echte ondernemer ging. In tegenstelling tot anderen in haar branche werkt Heidi niet meer in de salon. De stap terug gaf haar ruimte voor het managen en inspireren van medewerkers. Zij vertelt over de samenwerking met haar man. Waarbij ze haar draai even kwijt was en de waardevolle rol die een coach hierbij heeft gespeeld. 

Vanuit zijn ervaring als ondernemer en ondernemerscoach van nlgroeit praat Kees met Heidi over de toekomst van Babassu. Ze bespreken haar wensen en doelen. En hij vraagt door naar haar (echte) reden niet mee te willen met de "commerciële massa". Ze praten over de obstakels en valkuilen bij snelle groei van een onderneming. Kees geeft advies over hoe je verder kan schalen en veelgemaakte fouten kan voorkomen. 

Kees de Jong maakte in samenwerking met MKB Brandstof een serie podcasts met inspirerende ondernemers. In openhartige gesprekken vertellen deze ondernemers over de groei van hun bedrijf. Hoe gingen zij om met tegenslag? Waar liepen zij tegenaan? Hoe leerden zij los te laten? Laat je inspireren door deze ondernemerslessen.

Bekijk ook de andere podcasts van MKB Groeifactor