24 september 2019
  • Leiderschap
  • Zelfsturende teams

"We pakten het beste van holocratie"

Robbert-Jan van Oeveren en compagnon Jules Prick van Koos Service Design hebben 25 man in Amsterdam en een internationaal kantoor in Lissabon. Bij iedere nieuwe groeifase in de afgelopen negen jaar hebben de studievrienden taken geëvalueerd en herverdeeld. Steeds meer uitbesteden en mensen aannemen voor taken. Dat bracht ruimte. Werken in kleine teams en meer zelfsturend was een logische volgende stap.

Kees de Jong gaat in gesprek met Robbert-Jan over de groei van Koos Service Design. Kees deelt zijn reserveringen over holocratie. Robbert-Jan laat vanuit zijn ervaring de andere kant zien. Met alle medewerkers heeft Koos Service Design een gedeeltelijke zelfsturende vorm gevonden. Stapsgewijs voegen Robbert-Jan en zijn partner aspecten toe die geschikt lijken. Nu het bedrijf een filiaal in Lissabon heeft geopend, reist de vraag; hoe groeien we op internationaal vlak? De ondernemers bespreken de mogelijkheden en risico’s van het bouwen van een internationaal bedrijf.
 

Kees de Jong maakte in samenwerking met MKB Brandstof een serie podcasts met inspirerende ondernemers. In openhartige gesprekken vertellen deze ondernemers over de groei van hun bedrijf. Hoe gingen zij om met tegenslag? Waar liepen zij tegenaan? Hoe leerden zij los te laten? Laat je inspireren door deze ondernemerslessen.

Bekijk ook de andere podcasts van MKB Groeifactor