14 juni 2017
  • Mentor

Vertaalslag van klein bedrijf naar middelgroot

Dorian Hofs is oprichter van Parfumswinkel.nl, een online webwinkel voor parfum, huidverzorging- en make-upproducten. In 2006 ging de webshop online en inmiddels zijn er 90.000 klanten. Naast de online webshop is er een parfumeriezaak in Breda waar de klant kennis kan maken met een breed scala aan producten.

Visie op groei
Dorian: “We werken nu met 20 mensen. Als je met meer mensen gaat werken, moet je de vertaalslag maken van een klein bedrijf naar een middelgroot. Je strategie en visie vormgeven en dit uitrollen binnen de organisatie. Het programma nlgroeit heeft een aantal aansprekende ondernemers die een bepaalde visie hebben op groei en het opbouwen van een organisatie. Ik wilde graag in contact komen met een van hen om eens te horen hoe zij die omslag hebben aangepakt.”
 
Niet stilzitten, maar doen
Dat contact kwam er met Colinda Hoegee, directeur van Holland & Barrett, een bedrijf met 176 winkels in Nederland en 19 in België en bijna 1600 medewerkers. “Het was een heel leuk gesprek dat plaatsvond bij haar op kantoor in Amsterdam, “ vertelt Dorian. “Ze heeft ons letterlijk een kijkje in de keuken gegeven en echt de tijd voor ons genomen. We hebben gespard over een aantal vraagstukken en zij heeft verteld hoe zij dat heeft meegemaakt en aangepakt.” Onderwerp van gesprek was bijvoorbeeld de strategie. Hoe start je hiermee? Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op? “Haar advies was niet stil te zitten maar doen. Denk niet te ingewikkeld en schrijf eens iets op. Inmiddels zitten we midden in dat proces om de strategie vorm te geven."

Denk niet te klein
Dorian: “Ander vraagstuk waar we over gesproken hebben is het proces van loslaten. Hoe pak je dat aan en zorg je ervoor dat de kwaliteit zich handhaaft? Verder gaf ze ons het advies niet te klein te denken bijvoorbeeld in de contacten met leveranciers. Dat vond ik een echte eye-opener. Colinda heeft veel energie en positiviteit. Ze is heel open en transparant. Ze heeft ons aangenaam verrast.”

Wil je ook een mentor?