12 februari 2018
  • Leiderschap
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Groeimethodiek

Van podcast naar aanvraag naar mentorgesprek

We beginnen het nieuwe jaar goed. De 400ste match is een feit! Mentor Jasper de Rooij van simpel.nl ging in gesprek met groei-ondernemer Sven Braam van Sneleentaxi. Hoe verliep het gesprek?
 

Sven vertelt: “Ik was een podcast aan het luisteren waar Jasper in voorkwam als sparringpartner. Ik ben gaan googelen en kwam tot de ontdekking dat Jasper de Rooij mentor is bij nlgroeit. Nog diezelfde nacht heb ik mijn aanvraag gedaan bij nlgroeit en meteen de volgende ochtend werd ik teruggebeld. Het ging echt ontzettend snel.”

Nieuwe investeringsronde
“We zijn nu drie jaar bezig," vertelt Sven. "Sneleentaxi biedt een oplossing voor de lege kilometers in de taxiwereld om zo ritten efficiënter te verdelen. Mensen kunnen bij ons een taxirit boeken tot 70% voordeliger dan bij een taxibedrijf rechtstreeks. Wij veilen die rit. Taxicentrales kunnen kijken welke ritten voor hen opportuun zijn en daarop bieden. Zo brengen we vraag en aanbod bij elkaar. Naast het vroegboekplatform kun je ons ook bellen als je direct een taxi nodig hebt. Vorig jaar kregen we 250.000 telefoontjes binnen. Nu schakelen we die nog eenvoudig door naar de dichtstbijzijnde taxicentrale. We ontwikkelen nu een app die het mogelijk maakt om in heel Nederland direct een taxi te boeken zonder tussenkomst van telefoon. Dat betekent voor ons een nieuwe investeringsronde en weer een belangrijke groeistap. Het moment om alles op een rij te zetten.”

Spoeling wordt dun
“We wisselen ervaringen en kennis uit met andere ondernemers die ongeveer in dezelfde groeifase zitten als wij. Dat is goed om te doen. Nu we groter worden merken we dat de spoeling steeds dunner wordt. Het is juist fijn om te kunnen sparren met iemand die een paar stappen verder is en het allemaal al eens heeft meegemaakt. Iemand die vanuit een helicopterview kan meekijken en beter kan voorzien wat de gevolgen zijn als je nu bepaalde keuzes maakt. Jasper is zo iemand."

Spiegel voorhouden
“Met Jasper heb ik een heel fijn, leuk en informeel gesprek gehad. Ik zie dat hij alle fases die bij ons nog moeten plaatsvinden al meerdere keren heeft meegemaakt en vind het ontzettend leerzaam om te horen hoe hij daarmee omgegaan is.  Ik laat me door hem graag een spiegel voorhouden.”

Groot denken
Voor Jasper was het zijn derde match. “Ik krijg er energie van om met ondernemers te spreken die een leuk plan hebben dat disruptief is. Zeker als ik mezelf een beetje in hen herken. Sven zit in de vervoersdiensten. Als hij vertelt over zijn idee, beginnen mensen meteen over Uber. Toen ik begon met Simpel.nl zeiden mensen ook ‘wie zit er nu te wachten op nog een speler’. Maar Sven stapt juist in een markt waar heel veel potentie in zit maar wel met 1 hele grote speler. Daar kan hij lekker mee concurreren met een heel goed idee. Dat vind ik leuk. Groot denken. Daar krijg ik energie van."
 
Tot in den treure
“Sven zit in een fase die ik ook heb meegemaakt. De fase waarin je financiering nodig hebt en met allerlei partijen moet praten. Ik heb dat tot in den treure gedaan. Ik weet hoe je je daarin moet opstellen en wat de beste manier is om zo’n partij te benaderen. Daar kan ik echt goed advies over geven.”

Lees ook het interview met Jasper over mentorschap