25 maart 2019

Terugblik jaarevent nlgroeit 2019

Woensdag 20 maart vond het nlgroeit jaarevent 2019 plaats in Ahoy te Rotterdam. Ruim 300 groeiondernemers, mentoren, groeiambassadeurs en partners van nlgroeit waren erbij. Het was een middag vol inspirerende gesprekken, nieuwe ontmoetingen en ambitieuze plannen. Met als hoogtepunt de aanwezigheid van staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer. Het jaarevent werd gevolgd door een spectaculaire avond vol entertainment en inspiratie tijdens Business Boost live. Met als hoogtepunten de onthulling van de Top 250 Groeibedrijven 2019 en de uitreiking van de Gouden Groeier voor een publiek van 6.000 ondernemers. Was jij erbij? Beleef het nog even en voel de inspiratie weer. Heb je het gemist? Dan moet je zeker verder kijken en lezen!

Fundamentele veranderingen

Kees de Jong was dit jaar de host van het jaarevent. "Voor de eerste keer is nlgroeit partner van Business Boost Live! Speciaal welkom ook voor onze partners. Naast Grant Thornton is nu ook Centraal Beheer partner van nlgroeit."

Prof. Dr. Justin Jansen, leider van het ScaleUp Dashboard en de Top 250 Groeibedrijven, voorzitter denktank nlgroeit en meest geciteerde Entrepreneur Professor ter wereld, praatte de deelnemers bij over groeiondernemerschap in Nederland. "Er zijn in het afgelopen jaar belangrijke stappen voorwaarts gezet. Maar veel MKB bedrijven moeten antwoord geven op fundamentele veranderingen." In de whitepaper 'Een toekomstbestendig MKB als fundament voor duurzame groei!' lees je hier meer over.

Kees de Jong

justin jansen

Impact maken

In een panelgesprek bespraken ook Mona Keijzer, voorzitter Raad van Bestuur KVK Claudia Zuiderwijk en Harold Goddijn, voorzitter van de Raad van Groeiambassadeurs van nlgroeit het belang van groeiondernemerschap. Claudia :" De feiten van 3 jaar nlgroeit liegen er niet om: 1.900 ondernemers, 750 matches, 1.200 peer-to-peer sessies, 45 events met 38.000 bezoekers, 300 mentoren, 1.600 groeitesten, 300.000 website bezoekers en 6.000 social media volgers en 120 partners. Maar het meest trots ben ik erop dat we echt impact maken met nlgroeit. Als een ondernemer vertelt hoe goed het met de groei van het bedrijf gaat, sinds het contact met nlgroeit. Zoals een mentee van mij die binnenkwam met de vraag ‘bedrijf verkopen of niet' en uiteindelijk er voor heeft gekozen om zelf hard te groeien."

Mona: "Veel draait om digitalisering. Dat vereist andere competenties. Businessmodellen gaan steeds korter mee. Er is een kopgroep die snel groeit, en een peloton dat de aansluiting nog moet maken. Juist daarbij helpt nlgroeit door ervaren ondernemers te koppelen aan groeiondernemers. Dat is ook de reden dat ik nlgroeit heb verlengd tot en met 2021. Ik wil graag dat veel meer ondernemers in aanraking komen met dit platform. Daarom is het een goede stap om vandaag aan te sluiten bij het event BusinessBoost Live. Zo kunnen 5000 ondernemers kennismaken met nlgroeit."

Ook mentor en groeiambassadeur Bas van der Veldt (AFAS), Nils Clement van Eurocaps en mentor Patrick Driessen gingen met Kees op het podium in gesprek.

Claudia Zuiderwijk

Mona Keijzer

panel BBL

nlgroeit - jaarevent tijdens business boost live

Uitreiking Gouden Groeier

De uitreiking van de Gouden Groeier vond dit jaar plaats op het hoofdpodium van Business Boost Live voor een publiek van 6.000 ondernemers. Zij zagen in een countdown video dat Picnic zich in 2019 het snelst groeiende bedrijf van Nederland mag noemen en aanvoerder is van de Top 250 Groeibedrijven 2019. Picnic, ook nog eens het jongste bedrijf uit deze lijst, creëerde 1697 nieuwe banen (in FTE) en groeide het snelst in de periode van eind 2015 tot en met eind 2018. Medeoprichter Michiel Muller ontving de ‘Gouden Groeier’ van Jitse Groen van TakeAway.com. Gezamenlijk hebben de 250 bedrijven uit deze lijst in deze periode meer dan 40.000 banen (in FTE) gecreëerd, de Top 10 zorgde alleen al voor 21.675 banen.

Michiel Muller Gouden Groeier Jitse Groen

Top 250 Groeibedrijven

De 250 snelstgroeiende bedrijven van Nederland.

De waarde van een mentorgesprek

Op het hoofpodium van Business Boost Live vertelden mentor Jacques van den Broek, CEO van Randstad en zijn mentee Niek Karsmakers, mede-oprichter van AimfortheMoon hoe nlgroeit ondernemers verder helpt. Ruim twee jaar geleden spraken Jacques en Niek elkaar voor het eerst. "Tijdens ons gesprek besprak ik mijn ambitie: internationaal groeien! Jacques zag meteen mijn energie en ambitie, maar liet me inzien dat dit ook mijn valkuil is. ‘Ga het eerst heel goed doen in Nederland en kijk dan verder'  was zijn advies. Dat gaf rust en focus. Jacques leerde mij ook dingen los te laten en meer te delegeren. Hij liet mij inzien dat ik mijn leiderschapsstijl niet had aangepast aan de groei van Aimforthemoon. Door zijn eigen ervaringen te delen, realiseerde ik mij dat ik vooral een inspirerende leidinggevende wilde zijn voor mijn mensen. Daarbij is het zo fijn om te merken dat ik niet de enige was, en ben, die dit soort fases doormaakt, maar dat anderen het ook hebben meegemaakt."

Niek Karsmakers en Jacques van den Broek

 

Uitdagingen en successen

Tijdens Business Boost Live deelde 's werelds grootste DJ Armin van Buuren zijn ondernemersverhaal en talenten als Steven Schuurman van Elastic en Dirk de Bruijn van Swapfiets vertelden over hun uitdagingen en successen. Ook Najib Amhali, Johnny de Mol, Eva Jinek en relatiewetenschapper Esther Perel stonden op het podium.

Lees: BusinessBoost Live in 10 ondernemerslessen

 

Als je de aftermovie nog niet hebt gezien, kijk dan hieronder. En op de social media ontvingen wij heel veel positieve en trotse reacties. Dat is nog even nagenieten van een succesvolle samenkomst! Het jaarevent en Business Boost Live nlgroeit energie gegeven. Nog meer mensen hebben laten weten bereid te zijn om bij te dragen aan groei, ondernemerschap en een bloeiende economie. Natuurlijk is dat mooi maar er is meer! Je kunt ook een mentor krijgen, die jou helpt om de volgende stap te zetten. Een ervaren ondernemer van wie je enorm veel kunt leren. Op onze website kun je je aanmelden voor zo’n 1-op-1-traject met een mentor. Doen!

nlgroeit - jaarevent tijdens business boost live

Meld je aan voor een mentor