19 september 2019
  • Ambitie
  • Mentor
  • Persoonlijke ontwikkeling

Terugblik Gelderland Groeit

Ruim 100 groeiondernemers, mentoren en partners van nlgroeit waren bij Gelderland Groeit! Het was een dag vol inspirerende gesprekken, nieuwe ontmoetingen en ambitieuze plannen. Met als hoogtepunt de aanwezigheid van H.M. Koningin Maxima. Zij nam deel aan enkele rondetafelgesprekken met groeiondernemers.

Wat zijn de belangrijkste factoren om te groeien? Dagvoorzitter Ralph van Dam, mentor van nlgroeit, vraagt het een aantal ondernemers uit de zaal. De antwoorden ontlopen elkaar niet veel: "Een goede basis en weten wat je wil. Een visie op de toekomst. Vertrouwen en leiderschap. Omgaan met tegenslag en doorgaan. Genieten van je successen. Goede mensen, je kunt het niet alleen."

Ambitie

Uit onderzoek blijkt dat ambitie een van de belangrijkste pijlers onder een snelle groei is. In welke mate wil de ondernemer groeien? Ralph: "Ambitie blijkt een dominante factor te zijn." Als ondernemer begin je vaak als creatieveling. Vervolgens doorloopt je bedrijf verschillende groeifasen. "Je gaat van de organisatiefase naar de managementfase. Uiteindelijk word je een leider. Je bedrijf groeit maar als ondernemer groei je ook."

Octopus

De twee key note speakers deze middag Atilay Uslu van Corendon en Hilde van Dijk van Slim Opgewekt weten alles van ambitie en groeifasen. Uslu:" Ondanks tegenslagen ben ik ondernemer geworden. Solliciteren was ik niet goed in." Van Dijk vertelt dat voor haar de managementfase de grootste uitdaging was. "Ik voelde me een soort octopus. Overal werd aan me getrokken." Volgens haar moet je als je echt wil groeien, bepalen wat er fout mag gaan. "Die 'armen' moet je afhakken om dan te kijken naar de 'armen' die echt belangrijk zijn. Durf te zien waar je goed in bent en durf te leunen op waar anderen goed in zijn. Dat betekent dat je moet leren luisteren." Lees ook de blog op Slim Opgewekt over de groei-inzichten van Hilde.

Kroon op mijn werk

Een van de groeiondernemers aan tafel bij Maxima was Miranda ter Voorde van bloembinderij Meesterlijk Geschikt. Zij was helemaal ondersteboven van haar ontmoeting met de koningin. Dat vertelde zij na afloop aan een verslaggever van Stentor, terwijl ze een traantje wegpinkte. “Wat mij echt raakte is dat zij zich zo verbonden voelt met - vrouwelijke - ondernemers. Zij is koningin, kan kiezen uit misschien wel 200 dingen en wat doet ze? Ze verbindt zich met ondernemers. Dat ontroert me. Dat zij hier vandaag bij mij aan tafel zat, helpt mij; het voelt als een kroon op mijn werk.” (Lees het artikel)

Ben jij toe aan je volgende groeistap?