21 maart 2017
 • Mensen
 • Bedrijfscultuur
 • Samenwerken
 • Strategie
 • Interne communicatie

Schokkend: bijna driekwart van medewerkers voelt zich niet betrokken. Zonde zegt John Spence

John Spence, autoriteit op het gebied van team building, leiderschap en cultuur, komt naar Nederland! Hij is een van de sprekers op de nlgroeit workshop The Decisive Growth Factor: 'People' op 19 april. Zijn boek "Building and Sustaining a Winning Culture" laat zien wat er nodig is om samen met je mensen je bedrijf zo productief en leuk mogelijk te maken.

"Bijna driekwart van de medewerkers voelt zich niet betrokken," zegt John Spence. "Zonde. De kosten voor medewerkers die niet betrokken zijn en niet meewerken aan het doel van het bedrijf zijn enorm. Vandaar ook het belang van leiderschap, communicatie met medewerkers en het creëren van synergie om verder te groeien."

De basis is simpel
"Het zeer complexe, eenvoudig maken", dat is de missie van John Spence. Hij heeft een enorme gedrevenheid om te doorgronden wat er nodig is om succes in het bedrijfsleven en het leven te verkrijgen en te behouden. Met 23 jaar ervaring op dit gebied kan hij alles vertellen over het bouwen en in stand houden van een winnende cultuur. Een tipje van de sluier? De basis is simpel: communiceren, communiceren en nogmaals communiceren. Klinkt inderdaad simpel maar de kern zit hem erin hoe je ervoor zorgt het simpel te houden. Daar kan John je alles over vertellen.

John's formule: (talent + cultuur + klant focus) * gedisciplineerde uitvoering  = business excellence

Business excellence gaat hand in hand met cultuur, het vinden van en vasthouden van toptalent, een extreme focus op de klant en een gedisciplineerde uitvoering om doelen te bereiken. Een wereldklasse bedrijf streeft voortdurend naar business excellence, elke dag een beetje beter. Deze excellence kan je nooit bereiken zonder een levendige, gedragen en een ondersteunende cultuur. Alvast twee redenen:

 1. De ervaring van de werknemer bepaalt de beleving van de klant
  De cultuur van de organisatie heeft invloed op de medewerkers. Als medewerkers zich niet gerespecteerd, gewaardeerd, belangrijk en zinvol voelen, dan kunnen zij klanten geen fantastische, superieure ervaring geven. Zonder die cultuur zullen medewerkers minder omzet generen.
 2. Cultuur = Cash
  De grootste kans om omzet te genereren en winstgevendheid te verhogen binnen een bedrijf ligt in de cultuur. De concurrent kan producten kopiëren, prijzen verlagen, en marketing imiteren, maar ze kunnen nooit helemaal de cultuur van een bedrijf recreëren. Een superieure organisatiecultuur zorgt voor sterk betrokken, tevreden en loyale werknemers die een hogere productiviteit, klantgerichtheid, omzet en winstgevendheid leveren.

Download pdf
Meer weten over het bouwen van een winnende cultuur? Download zijn e-book via de blauwe knop hieronder!

Over John Spence
John Spence is vermaard schrijver, adviseur en veelgeprezen spreker op het gebied van leiderschap, cultuur en team building. John gaat in zijn masterclass in op hoe slimmer en effectiever je bedrijf te leiden en hoe een waardegebaseerde cultuur te bouwen. Ook zal hij ’best practices’ delen bij het leiden van een groeibedrijf, inclusief slimme onderhandeltechnieken. Hij is een van de meest gewilde opleiders in Amerika en reist gemiddeld 220 dagen om zijn expertise te delen.

nlgroeit - John Spence

Zie John live bij nlgroeit 19 april!