12 januari 2016
  • Leiderschap
  • Persoonlijke ontwikkeling

"Ondernemer, ga naar buiten!"

Josette Dijk trekt als ondernemer en onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg lessen uit de praktijk én de wetenschap. Volgens Dijkhuizen is apathie vaak de oorzaak van een gebrek aan groei.

Josette Dijkhuizen is Nederlands Vrouwenvertegenwoordiger bij de VN. Als ondernemer en onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg trekt ze lessen uit de praktijk én de wetenschap. In gesprek met Ondernemersplein geeft ze er een paar prijs.

Volgens Dijkhuizen is apathie vaak de oorzaak van een gebrek aan groei. Ondernemers blijven binnen zitten, terwijl de kansen op straat liggen. “Ga in gesprek met anderen, professionaliseer. En wees niet te veel gefocust op het binnenhalen van opdrachten. Netwerken doe je niet alleen voor de opdrachten. Dus sluit je niet op en ga naar buiten. Zorg dat je continu met je competenties en vakmanschap bezig bent.”

Ook weet Dijkhuizen wat het is om te verdrinken in de hectische waan van de dag. Volgens haar is rust van onschatbare waarde voor elke ondernemer. “Ik vergeet nog weleens voldoende tijd en rust te nemen. Ondernemer ben je immers altijd en overal. Maar voor zelfreflectie en het verder ontwikkelen van een visie, moet ik mezelf dwingen er soms uit te stappen. Alleen zo kan ik mezelf professionaliseren naar de toekomst.”

Lees hier het hele interview met Josette Dijkhuizen