11 november 2016
  • Leiderschap
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Persoonlijke ontwikkeling

Ondernemen doe je met je hele ziel

Floor van de Water oprichter van by LouLou was aanwezig als groeiondernemer bij het eerste regionale groeievent in Rotterdam. Lees haar verhaal.

Als je weet dat Hare koninklijke hoogheid Koningin Máxima een bezoek komt brengen aan het event waar je bent, en wanneer je dan ook nog naast haar blijkt te zitten, dan is er een goed verhaal nodig om je focus te kunnen verleggen. En dat bleek eigenlijk a piece of cake. Een inspirerende avond met een interview door Kees de Jong op het podium met top ondernemers Harald Swinkels (NLE) en Pieter Zwart (CoolBlue). Een zaal gevuld met groeiverhalen, slimme ondernemers, mooie avonturen en aan den lijve ondervonden advies.

Aan 8 ronde tafels gingen we na een korte maar krachtige intro met elkaar in gesprek. Waar ben je trots op, waar loop je tegen aan of zoek je hulp bij? Luisteren naar elkaars verhaal is al fascinerend, iedereen heeft een bedrijf met een enorm potentieel. Ook al zijn de ondernemingen totaal verschillend er is een grote rode lijn, ondernemen doe je met je hele ziel, all in, zonder voorbehoud.

Mijn lessen van de avond?

  • Stoppen met klein denken. Ik wist het al, maar het is zo waar; 'if you pay peanuts you get monkeys'. Als ik wil dat mijn label groeit dat moet ik investeren in de perfecte collega’s, de juiste toeleveranciers en techniek.
  • Focus op bloei. In plaats van me focussen op groei wil ik ‘bloei’ aan de horizon zetten. Groei is, zoals Pieter Zwart het omschreef, net als een kinderkleding kast, alles is te klein of te groot. Een mooi maar heftig proces waar heel veel energie en investering voor nodig is. 
  • Mijn intuïtie volgen. Vertrouwen op mijn instinct, me laten informeren door coaches met ervaring in een bepaald gebied.

Met een grote glimlach en vol energie verliet ik Blaak 40 in Rotterdam, verder aan mijn avontuur met wat meer hulplijnen dan een paar uur eerder.