13 maart 2018
  • Management
  • Zelfsturende teams
  • Management team

#nlgroeithelpt ... bij thema bouwen aan je organisatie

Bij het bouwen aan je organisatie moet je als ondernemer taken en verantwoordelijkheden anders gaan organiseren en beslissingen aan je team overlaten. Maar hoe structureer je de management functie? Hoe bouw je een sterk en effectief management team en wat zijn voor- en tegens van zelfsturende teams? Bekijk hier de meest relevante content van nlgroeit op dit gebied.

Praktijk- en ervaringsverhalen van de helden van nlgroeit
Hoe ervaren andere groei-ondernemers deze fase? Hoe pakken zij dit aan?

José van Dalen is oprichter en eigenaar van QISS-IT, een detacherinsgbedrijf in de ICT. Haar bedrijf zit tussen de organisatie- en managementfase met een omzet van 6 á 7 miljoen. "Het bedrijf krijgt meer pijlers, meer lagen. Kon je voorheen rechtstreeks bij mij een lease-auto aanvragen, nu ga je daarvoor naar de HR-afdeling. Ik wil niet dat de medewerkers deze tussenlaag als bureaucratisch ervaren," vertelt José. Lees hoe zij dit aanpakt.

Het bedrijf Lemtech, Lucht en Milieutechniek van Jacquelien van der Lem zit nu tussen de management- en organisatiefase. Jacuelien: "Ik moet nu zelf gaan loslaten en meer intern gaan regelen. Het personeel moet meer bewust worden van hun verantwoordelijkheden. Dat voelt toch een beetje als je kind uit handen geven." Lees over de groei-ervaringen van Jacquelien.

Tips en trics van onze experts en topondernemers

Als mensen in een vrije tijd een voetbalkantine runnen, waarom moet je ze op het werk dan tot in detail vertellen wat ze moeten doen? Dat is niet nodig, denkt Allard Droste, en dus geeft hij zijn mensen de vrije hand. Lees over zijn ervaringen met zelfsturende teams.

Online masterclass van Groeimasters
Wil je meer tips over het bouwen aan je organisatie? Volg op 9 april de gratis online Masterclass Management, executie & operatie. De meeste groeiondernemers lopen vast bij de uitvoering, mede door de vele prioriteiten en de dagelijkse ‘chaos’. In deze masterclass ‘How to get things done’ leer je effectieve management methodes conform de nieuwste inzichten op dit gebied. Meld je aan.

Sparren met een mentor over het bouwen aan je organisatie?