21 april 2020
  • Mensen
  • Bedrijfscultuur

#nlgroeit helpt ... bij thema mensen & bedrijfscultuur

Het allerbelangrijkste om groei te realiseren is: de juiste mensen. Hoe kom je aan de beste mensen en hoe behoud je ze? Is het thema mensen en bedrijfscultuur een van jouw aandachtspunten? Dan vind je hier een overzicht van de meest relevante content van nlgroeit voor jou.

Tips en trics van onze experts en topondernemers

Welke rol speelt het hebben van ambitieuze doelstellingen bij het inspireren en motiveren van je medewerkers? Kees de Jong sprak hierover met Paul Geuvers van Growth Research & Consultancy en Marnix Geus van het boek Mensenhandel, de bevrijding van de loonslaven. Paul Geuvers is ondernemer en inmiddels gepromoveerd tot doctor. Hij heeft onderzocht wat groeiondernemers anders doen dan ondernemers met een stabiele omzet. Wat verklaart het verschil in groeiprestatie?

Het aantrekken van de juiste mensen levert steeds vaker een probleem in het MKB. Joop de Jong van het platform voor groeiondernemers Port4Growth nam het initiatief met een 20-tal bedrijven in de regio Brabant om samen personeel te werven en uit te wisselen. Lees hier over deze aanpak.

Een stappenplan en handige werkbladen

Lukt het je om je medewerkers in je groeikoers mee te nemen? Denken ze mee, komen ze met ideeën en nemen ze hier verantwoordelijkheid voor? De publicatie 'Succesvoller ondernemen: mensen maken het verschil' van de Kamer van Koophandel biedt voorbeelden van mkb-bedrijven die hierin succesvol zijn en geeft handvatten zodat je morgen aan de slag kunt. Met tips over mensen, structuur en cultuur, een stappenplan en handige werkbladen.

Praktijk- en ervaringsverhalen van de helden van nlgroeit

Ontwerpster Judith de Ruijter startte met Nikki Hately in 2013 hun gezamenlijke avontuur: A Little Lovely Company. Met oog voor design maken ze persoonlijke decoraties. Het bedrijf is in slechts twee jaar tijd uitgegroeid van twee naar meer dan 65 werknemers. “We zijn snel gegroeid en dat betekent dat we haast dagelijks het wiel aan het uitvinden zijn,” vertellen zij. Lees hun verhaal en groeitips.

Hoe kom je aan de juiste mensen? Lees hier de tips van Steinar Henskes van Bird Control Groep, Heske Groenendaal van Metaglas en Maarten de Jager van Codema.

Van het stelen van mensen tot het knuffelen van je medewerkers, bekijk de tips van Rob van den Heuvel van Sendcloud, het snelst groeiende technologiebedrijf van Nederland, Remmelt van der Woude van CTouch en Bram Mutsaers van HBL Online.

Klankborden met een mentor over dit thema?