10 juli 2018
 • Mentor
 • Persoonlijke ontwikkeling

Niets is leuker dan ondernemers helpen

Er is niets leuker dan ondernemers vanuit jouw ervaring te kunnen helpen, zegt nlgroeit mentor Joris Toonders. We spraken met hem en Dennis Kuipers van AnylinQ over het mentorschap. Hoe pak je een gesprek met een mentee nu aan? Kost het veel tijd? En wat leer je er zelf van? Bekijk de video.

nlgroeit - mentorschap

Joris Toonders is op zijn 15de gestart met Yonego. Zijn bedrijf heeft met de focus op ROI Driven Internet Marketing een sterke groei doorgemaakt en realiseert méér dan 1 miljard euro omzet voor haar klanten in verschillende landen binnen Europa. Joris zet sterk in op het uitbouwen van de internationale activiteiten en wil van Yonego een wereldbedrijf maken.

Kwetsbaar opstellen
Voor nlgroeit heeft Joris inmiddels 4 groeiondernemers begeleid. "Niets is leuker dan andere ondernemers vanuit je ervaring te kunnen helpen," vindt Joris. "Ondernemers durven zich heel kwetsbaar op te stellen. Door die kwetsbaarheid ontstaan hele mooie gesprekken. Wat steeds terug komt in de gesprekken, hoe zorg ik dat ik niet alleen bezig ben met de waan van de dag."

Ook mentor Dennis Kuipers van AnylinQ, data management experts, kent de klappen van de zweep. De eerste werknemer kwam op 1 september 2010 in dienst. Inmiddels werken er meer dan 200 specialisten en bedienen ze hun klanten wereldwijd. Door de overname van de kennisorganisatie Tenict hebben ze hun positie verder versterkt.

Je steekt er veel van op
Dennis heeft 5 groeiondernemers begeleid. "De tijd die de begeleiding kost valt reuze mee. Je steekt er vooral zelf veel van op. Uit het intakeformulier (zie artikel over groeimethodiek nlgroeit) pak je snel op waar je meer over wilt weten. Dat vraagt verder niet veel voorbereiding. In gesprek kom je al snel tot allerlei acties die vooral liggen bij de groeiondernemer."

Nieuwe mentoren
Er zijn ruim 220 mentoren verbonden aan nlgroeit, waaronder 10 Groeiambassadeurs. Ondernemers als Pieter Zwart, Jitse Groen en Hugo de Koning helpen belangeloos andere ondernemers met groei. Ook aanjagers van NL2025, CEO’s van bedrijven als Philips, Randstad en ING, zijn mentor bij nlgroeit. Er zijn al zo’n 550 matches gerealiseerd en we zien dat ondernemers hier veel baat bij hebben. En sneller groeien! Daarom zijn we op zoek naar nieuwe mentoren!

Wat levert het mentorschap voor je op?

 • Inspirerende gesprekken met groeiondernemers.
 • Toegang tot een netwerk van topondernemers en mentoren.
 • Mogelijkheid om inspirerende evenementen van nlgroeit en partners te bezoeken.
 • Updates en nieuws over groeiondernemerschap, groei en ondernemersvaardigheden.

Lees ook de ervaringen van mentor Jasper de Rooij van Simpel.nl

Wat houdt het mentorschap in?
Als groeimentor word je gematcht met een ondernemer die wil doorgroeien (omzet>1 miljoen). Je geeft zelf aan hoeveel tijd je per jaar beschikbaar stelt (minimaal 8 uur). In die tijd help je je mentee om zijn vraag te beantwoorden en zijn bedrijf (en zichzelf) te laten groeien. Matching vindt plaats op basis van jouw expertise, ervaring en kennis. Je bepaalt zelf met welke mentee je in gesprek wilt. Meer weten over mentorschap? Download the whitepaper.

Ben jij de mentor die we zoeken?
Meld je aan of stuur een mailtje aan info@nlgroeit.nl. Een screening op geschiktheid is onderdeel van de toelatingsprocedure. 

 • Je bent ondernemer en DGA van jouw bedrijf
 • Je geeft leiding aan meer dan 20 FTE
 • De omzet van het bedrijf is hoger dan 5 miljoen euro
 • Het bedrijf bestaat minimaal 5 jaar
 • De onderneming heeft verschillende groeifasen doorgemaakt
 • Je bent minimaal 8 uur per jaar beschikbaar
 • Je vindt het leuk om je kennis met betrekking tot ondernemerschap en groei te delen
 • Je hebt een aantal specifieke kennisgebieden
 • Je vraagt geen vergoeding voor je inzet