12 januari 2017
  • Mensen
  • Werving en selectie

Mensen zijn het belangrijkste in je bedrijf

Hoe kom je aan de juiste mensen? Lees en bekijk de tips van drie top-ondernemers.

nlgroeit - publicatie mensen maken het verschil

We vroegen Steinar Henskes van Bird Control Groep voor het journaal van nlgroeit wat hij nu anders zou doen bij de groei van zijn bedrijf. Steinar:" Ik zou vanaf het begin altijd met de allerbeste mensen werken." Hoe kom je aan de beste mensen? "Hoe ik het doe is door je verhaal te vertellen mensen te inspireren en te zorgen dat ze met jou willen werken."  Ook de tafelgasten in het journaal, Heske Groenendaal van Metaglas en Maarten de Jager van Codema vertellen hoe zij dit aanpakken. 

"Een cultuur die bij hen past."

Heske:"Door te laten zien wat wij allemaal bieden. Mensen die bij ons solliciteren zeggen ook echt dit is een cultuur die bij ons past. We zijn flexibel in werktijden, in allerlei oplossingen. We hebben veel parttimers werken en dat is prima zodat je werk en gezin goed met elkaar kan combineren."

"Mensen zijn het belangrijkste dat je in je bedrijf hebt."

Maarten heeft afscheid moeten nemen van een aantal mensen. "Je moet dan wel heel zorgvuldig te werk gaan want mensen zijn het belangrijkste dat je in je bedrijf hebt. Maar als je iemand laat coachen, als je iemand begeleidt en mensen passen dan toch niet in een functie, dan moet je echt afscheid nemen. Dat doen we dan begeleid."

We sluiten dit journaal af met een korte groeitip van beide gasten.

Maarten: "Kijk goed naar de omgeving en naar de kansen. De BV Nederland heeft veel kansen te bieden, zeker voor de maakindustrie. Praat met mentoren of met collega-bedrijven. Werk samen want in je eentje kom je niet ver. Deel dingen met elkaar."

Heske:"Probeer buiten de grenzen te kijken. Wat zijn de trends in de markt? Wat kan er veranderen? Architecten zijn voor ons belangrijk en we doen heel veel met hen samen. Wat kunnen we voor nieuwe dingen bedenken?

Auteur: Herlinda Blokker, Contentstrateeg nlgroeit

Bekijk de tips