28 januari 2020
  • Leiderschap
  • Persoonlijke ontwikkeling

"Loslaten vind ik lastig"

Kees de Jong, ondernemer en coach van nlgroeit, gaat in gesprek met Marije over loslaten en delegeren. Over dat je soms de bal moet laten vallen om je team te leren vangen. Marije is open over haar wens te leren loslaten en efficiënter te werken. Vooral als er iets misgaat waarop snel gereageerd moeten worden. Kees geeft advies over hoe je als ondernemer afstand kan nemen. 

Marije van Bergen van der Grijp richtte tweeënhalf jaar geleden Whiteside op. Met elf man heeft ze veel geleerd over het ondernemerschap in heel korte tijd. Haar personeel is jong, er heerst een leuke cultuur van hard werken en plezier. Marije vertelt over haar toekomstplannen en deelt waar ze tegenaan loopt in haar ondernemerschap. Ze heeft het meest moeite met loslaten van controle. In een onderneming moet je toestaan dat er fouten gemaakt worden, zodat je personeel ervan kan leren.

 

Kees de Jong maakte in samenwerking met MKB Brandstof een serie podcasts met inspirerende ondernemers. In openhartige gesprekken vertellen deze ondernemers over de groei van hun bedrijf. Hoe gingen zij om met tegenslag? Waar liepen zij tegenaan? Hoe leerden zij los te laten? Laat je inspireren door deze ondernemerslessen.

Bekijk ook de andere podcasts van MKB Groeifactor