18 juli 2018
  • Werving en selectie
  • Medewerkerstevredenheid

Kijken: tips en adviezen voor een beter HR beleid

Het allerbelangrijkste om groei te realiseren is: de juiste mensen. De 6de masterclass besteedt aandacht aan werving en behoud van goede mensen. Experts Ron Vrijmoet, CEO & Founder MOBGEN, Bart van Nol van ScaleUp Company en Arend Jansen, Specialist Arbeidsongeschiktheid bij Aegon geven adviezen en tips voor een beter en effectiever HR. Van het creëren van duidelijke kernwaarden tot het inzetten van beloning en bedrijfsopties. Samen met presentatrice Annemarie Brüning geeft Kees de Jong, vaste side kick in het webinar, een samenvatting van de beste 7 tips:

  1. Cultuur is niet wat je wilt, het is hoe je het doet. Wat jij doet als ondernemer. Mensen kijken naar jou
  2. Vertrouw altijd je buikgevoel, behalve bij sollicitaties. Dan is je buikgevoel je vijand, niet je vriend
  3. Stuur vooral op kernwaarden. Dat scheelt zo ontzettend veel. De bekendste is natuurlijk Cool Blue; alles voor een glimlach. Als je daar binnen stapt, begin je al te glimlachen. Zo simpel kan het zijn. Iedereen heeft dat in zijn hoofd.
  4. A-spelers trekken anders a-spelers aan. Begin je met C-spelers, dan wordt dat de toekomst van je bedrijf. Zeker die eerste lijn van mensen, doe er je best voor om de beste mensen voor die job aan te trekken.
  5. Investeer in de ontwikkeling van mensen, wees scherp op burn out's. Vooral millenials zijn daar gevoelig voor. Burn out's kosten heel veel geld.
  6. Wees helder wat je verwacht van mensen en communiceer dat. Waar het gaat om KPI's en doelen, maar ook over cultuur en kernwaarden.
  7. Maak van de eerste dag van een nieuwe medewerker een feestje en niet bij vertrek. Zorg dat de mensen die binnenkomen verspreiden onder hun familie en vrienden 'ik werk nu bij zo'n leuk bedrijf!'

Bekijk ook deze artikelen over dit onderwerp.

Groeimasters is een serie online masterclasses die je helpt om te groeien. Je werkt aan jezelf en aan je onderneming en verbetert zo je groeivermogen.

nlgroeit-medewerkers motiveren
Mensen & bedrijfscultuur