16 augustus 2018
  • Innovatie
  • Technologie

Kijken: innovatie is een continue proces

Hoe belangrijk is innovatie voor groei? En hoe creëer je innovatie en een schaalbaar bedrijf? Ook voor niet IT bedrijven is technologie steeds vaker van concurrentieel belang. De juiste technologie kan zorgen voor meer schaalbaarheid en groei. Maar hoe organiseer je dat binnen je bedrijf? In deze masterclass leert je innovatie en technologie slimmer en beter in te zetten. Ronnie Overgoor en Jan van Wijgerden delen hun ervaringen. Samen met presentatrice Annemarie Brüning geeft Kees de Jong, vaste sidekick in het webinar, een samenvatting van de beste 7 tips:

  1. Challenge je je business model: probeer een model te creëren waarbij je je eigen business uitdaagt. Als jij het kan verzinnen, kunnen je concurrenten dat ook!
  2. Sta open voor nieuwe ontwikkelingen: ondanks de waan van alledag moet je voor jezelf de mindset niet op morgen maar op overmorgen hebben.
  3. Maak mensen en budget beschikbaar: maak er een systeem en proces van. Dat doe je door mensen aan te wijzen en tijd vrij te maken.
  4. Zet moderne technologie in voor procesoptimalisatie: ondernemers laten heel veel kansen liggen op secundaire processen. Het aan elkaar knopen van interne processen waarvoor je nog te veel handwerk moet doen. Dat kan tegenwoordig veel beter en sneller. Verdiep je er nu eens in en gooi er wat geld tegenaan.
  5. Leer van andere branches: meeste innovaties zijn niet baanbrekend maar iets wat in een andere branche al speelt. Dat kun je in jouw branche implementeren. Ineens doe je dan iets nieuws.
  6. Betrek vooral jonge mensen. Deze mensen hebben een heel ander beeld van wat er nu speelt en hoe je een probleem oplost.
  7. Creëer een innovatie cultuur. Betrek een aantal mensen in de organisatie!

Groeimasters is een serie online masterclasses die je helpt om te groeien. Je werkt aan jezelf en aan je onderneming en verbetert zo je groeivermogen.

nlgroeit - tech scale-ups
Innovatie & technologie