31 januari 2019
  • Financiering
  • Groeimethodiek

Gespot in het nieuws

Belangrijkste nlgroeit nieuws in een overzicht! Dit keer financiering blijft een probleem voor snelgroeiende bedrijven volgens het CBS, YoungCapital van groei-ambassadeur en mentor Hugo de Koning snelste groeier binnen de HR-branche en mentor Marnix Geus zoekt  ondernemers die willen aansluiten  bij The Present Movement en die een positieve bijdrage willen leveren aan het leven van vluchtelingen.

Financiering blijft voor deel van snelgroeiende bedrijven en start-ups een probleem

Van het midden- en kleinbedrijf (mkb) had 24 procent behoefte aan externe financiering in de periode van juli 2017 tot juli 2018. Het overgrote deel deze bedrijven (84%) kreeg de financiering ook rond. Dat meldt het CBS op basis van de Financieringsmonitor. Het zijn vooral de jonge, snelgroeiende bedrijven en start-ups die behoefte hebben aan financiering, en dan vooral om een uitbreiding te kunnen bekostigen. Hierbij geldt: hoe kleiner het bedrijf, hoe lager de slaagkans. Kleinere ondernemingen doen ook het vaakst een beroep op alternatieve financieringsvormen, zoals crowdfunding en informele investeerders, omdat bij deze vormen minder hoge eisen worden gesteld dan bij bijvoorbeeld bankleningen.
Nieuwsbericht CBS
Financieringsmonitor 2018 – CBS (pdf)

Is financiering van groei en/of financieeel management een van jouw belemmeringen voor de volgende groeistap? Dan vind je hier een overzicht van de meest relevante content van nlgroeit voor jou. Met onder andere tips over: is financiering door een online aanbieder voor jou geschikt? Wanneer kan een achtergestelde lening voor jou een goede optie zijn? 

YoungCapital is met omzet van € 465 miljoen snelste groeier binnen HR-branche

Groei-ambassadeur Hugo van de Koning is met Recruitmentspecialist YoungCapital in 2018 wederom harder gegroeid dan de markt met een omzetgroei van 43% naar 465 miljoen euro. "Hiermee zijn we de snelste autonome groeier in de branche," zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. "Wij zijn er bijzonder trots op dat wij onze labels zo hebben gepositioneerd, dat we daar nu de vruchten van plukken."
Persbericht: YoungCapital

The Present Movement

Mentor Marnix Geus wijdt een belangrijk deel van zijn tijd aan zijn nieuwe initiatief The Present Movement (TPM). Hij wil daarmee een bijdrage leveren aan het leven van mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Hij doet dat door ondernemers te verbinden met initiatieven, projecten en NGO's die een positieve bijdrage leveren aan het leven van vluchtelingen. TPM wil de vluchtelingencrisis dichterbij halen en jou als ondernemer laten zien wat je wél kunt doen. Helpen doe je vanuit jouw kracht en expertise: door het doneren van jouw skills, waardevolle netwerk, relevante producten en soms gewoon met harde pegels. Iets voor jou? Neem contact op.

Op de hoogte blijven van ons nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief