18 april 2016
  • Ambitie
  • Strategie
  • Groeimethodiek

Duidelijke ambitie formuleren

"Een mooi ambitieniveau neerzetten trekt mensen aan die graag voor jou en jouw ambitie willen werken," aldus Kees de Jong van nlgroeit.

Tijdens de Week van de Ondernemer gaven Kees de Jong en Han de Groot in vervolg op hun key-note speech ook nog een verdiepingsworkshop.

Kees de Jong heeft de afgelopen jaren meerdere snelgroeiende bedrijven in binnen en buitenland begeleid. Tijdens zijn opleiding bedrijfskunde in Rotterdam startte Kees een marktonderzoekbureau. “We behaalden 10 miljoen omzet door alles fout te doen. Maar steeds dachten we oké, zo dus niet. En met veel energie deden we het anders.” In 2002 kwam voor Kees een doorbraak. “Ik ben gestimuleerd om een groei opleiding te volgen. Daar begreep ik dat ik niet de enige was die tegen bepaalde zaken aanliep, maar dat het bij het groeiproces hoorde. Wat een eyeopener!”

Het draait om ambitie
Volgens Kees is ambitie een van de belangrijkste pijlers onder een snelle groei. Kees: “Waarom groeien sommige ondernemers zoveel harder? Hier is veel onderzoek naar gedaan. Eén dominante factor komt steeds naar voren. Het draait om de ambitie van de ondernemer. In welke mate wil de ondernemer groeien? Ook in de gesprekken die ik had met de groeiambassadeurs van nlgroeit, alle snelle groeiers, werd dit bevestigd. Een mooi ambitieniveau neerzetten trekt mensen aan die graag voor jou en jouw ambitie willen werken. Er ontstaat een soort prestatiecultuur. Er is energie, er is sfeer. Dat is de oorzaak van het succes. Dat is wat snelle groeiers bindt.”

Duidelijke ambitie formuleren
Tijdens de Week van de Ondernemer gaven Kees de Jong en Han de Groot in vervolg op hun key note speech ook nog een verdiepingsworkshop. De deelnemers gingen in duo’s aan de slag om:

  1. Een heldere ambitie te formuleren. Waar wil je staan over drie jaar? Wat is je droom?
  2. Wat is het belangrijkste aspect om je groei te versnellen? Denk aan aspecten als nieuw product, nieuwe klanten, een nieuwe vestiging of wellicht de juiste tweede man vinden.
  3. Breng het terug tot hapklare brokjes. Wat moet ik vandaag doen om mijn doel te bereiken? Dat betekent ook dat je heel veel niet meer moet doen.

Auteur: Herlinda Blokker, content strateeg  nlgroeit

 

Wat is de groeiformule volgens de groeiambassadeurs van nlgroeit?

[Vimeo id:163429152]

Nieuwsgierig naar alle individuele groeiformules van de groeiambassadeurs van nlgroeit? Kijk ze op nlgroeit.