30 september 2016
  • Mensen
  • Strategie ontwikkeling
  • Innovatie

Aflevering 1: journaal nlgroeit over mentorschap

Aflevering 1: journaal nlgroeit over mentorschap
Aflevering 1: journaal nlgroeit over mentorschap

Kan je het bovenstaande filmpje niet goed zien, kijk dan op YouTube.

Met trots presenteren wij de eerste aflevering van het journaal van nlgroeit. Om groeiondernemers te inspireren en te informeren over groeithema’s, gaat nlgroeit vanaf nu wekelijks een journaal maken. In iedere editie staat een thema centraal en bespreken we de groeivragen die ondernemers ons stellen.

In deze eerste editie draait het om mentorschap. Gasten in de studio zijn mentor Kars Veling van Q42 & groeiondernemer Oskar Bolhuis van Brandfighters. Kees de Jong van nlgroeit praat met hen over hun bedrijf, ondernemer zijn, groei en hoe je daarmee omgaat.

Erken je persoonlijke rol
Oskar vertelt onder andere over zijn groeivraag en wat mentor Kars daarin voor hem betekent: "Kars zit al op Champions Leaque niveau en dat wil ik ook bereiken maar hoe kom ik aan de juiste mensen om op dit niveau te spelen?" Kars heeft met Oskar gedeeld hoe hij dat binnen Q42 heeft aangepakt maar ook over zijn eigen rol in dat proces. Kars vertelt: "Het begint allemaal met je persoonlijke rol daarin te erkennen. Jij moet mensen durven aan te spreken en durven te inspireren, jij moet je mensen een duwtje geven. Je hebt hier echt een taak als ondernemer. In ons gesprek kwamen we erachter dat er hier echt iets zit bij Oskar." Voor Oskar was de eerste sessie meteen al game changing, vertelt hij."De tip van Kars was om eerst voor mezelf een heldere stip aan de horizon te zetten. Dat beeld kun je dan gaan delen met anderen. Dat ben ik gaan doen en ik merk dat het helpt."

Wil jij ook een mentor? Zoek hier een mentor en meld je aan.